ABD Başkanı Donald Trump'tan 'DEAŞ'ın Yeni Lideri' Açıklaması: Kim Olduğunu Biliyoruz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, terör örgütü DEAŞ'ın yeni bir liderinin olduğunu ve ABD'nin bu teröristin kim olduğunu bildiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'tan 'DEAŞ'ın Yeni Lideri' Açıklaması: Kim Olduğunu Biliyoruz

Donald Trump'tan 'DEAŞ'ın Yeni Lideri' Açıklaması: Kim Olduğunu Biliyoruz

DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin öldürüldüğünün açıklanmasından kısa süre sonra DEAŞ'ın iki numaralı isminin de öldürüldüğünü duyuran Trump, bu sefer de DEAŞ terör örgütünün yeni bir lideri olduğunu ve bu kişinin de ABD tarafından bilindiğini söyledi. Sosyal medya hesabından konuya dair bir de paylaşım yayımlayan ABD Başkanı, "DEAŞ'ın yeni bir lideri var ve biz onun kim olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz gün Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Ebubekir El Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu. Trump operasyona ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: 

Dün akşam Amerika Birleşik Devletleri dünyanın bir numaralı terörist liderine adaletle karşılık verdi. Ebubekir El Bağdadi öldü. DEAŞ'ın kurucusu ve lideriydi. ABD, Bağdadi'yi aramaya yıllardır devam ediyordu. Onu ölü ya da diri ele geçirmek, ABD'nin bir numaralı ulusal güvenlik misyonuydu. ABD personeli tehlikeli ve cesur isteyen bir operasyonla kuzey batı suriyede operasyonu başarıyla tamamlamışlardır. ABD personeli gerçekten harikaydı. Hiç bir personelimizi kaybetmedik. Operasyonda adamları da hayatını kaybetti. Çıkışı olmayan bir tünele gitti, ağlayarak ve çığlık atarak öldü. 11 küçük çocuk zarar görmeden evden çıkarıldı.

Yanında 3 çocuğu da götürmüştü, onları da ölümlerine götürmüştü. Köpeklerimiz onun peşinden koşarken intihar yeleğini patlattı. Kendisini ve 3 çocuğunu öldürdü. Test sonuçları net, %100 kimliği doğrulanıyor. Diğerlerini korkutmak için bu kadar uğraşan vahşi adam hayatının son anlarında korku dolu anlarla hayatının son anlarını geçirdi. Çok önemli bilgi ve materyal aldık. DEAŞ'ın gelecekteki planları ve öğrenmek istediğimiz bilgilere de ulaştık. Bağdadi'nin sonu ABD'nin terör liderliğini yorulmadan kovulmayacağını gösterdi. Konumuz çok uzundur.

"BAZILARI ÇOK KORKMUŞ KÖPEKLER, BAZILARI VAHŞİ KATİLLERDİ"

Geçtiğimiz aylarda Usama Bin Ladin'in vahşi oğlunu da öldürdük. El Kaide'nin başına geçmesi beklenen kişiydi. Masum insanları öldüren kişiler asla rahat uyumamalıdırlar. Vahşi canavarlar kaderlerinden kaçamayacaklar. Tanrının son yargılamasından kurtulamayacaklar. Bağdadi yıllardır kaçıyordu. Ben göreve gelmeden önce de kaçıyordu, benim başkomutan sıfatıyla emrimle Bağdadi'yi yok ettik. Bugün yaşananlar , terörle mücadelemizi, DEAŞ teröristinden geriye kalanları sonuna kadar kovalayacağımızı göstermektedir. Diğer terör örgülteri de bizim hedefimizdeler. Bağdadi ve onun için çalışanlar gerçekten kaybettiler. Bazıları çok korkmuş köpekçiklerdi ama bazıları vahşi katillerdi. Çok ama çok insanı öldürdüler. Masum amerikalı vatandaşlarımızı vahşice ve alçakça öldürdüler. Kafesin içerisinde insanları canlı canlı yaktılar. Hristiyanları katlettiler, yaktılar, kestiler.

RUSYA, TÜRKİYE , SURİYE VE IRAK'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

DEAŞ'ın insanlık tarihindeki vahşi örgütlerden biri olduğunu bu ortaya koydu. Zorla din değiştirmeler, infazlar, tüm dünyanın görebilmesi için açık açık yapıldı. Ebubekir El Bağdadi'nin emriyle olmuştu bunlar, bu tür şeylerden gurur duyuyordu. O hasta ruhlu bir insandı ve artık öldü. O vahşiydi, o vahşi bir şekilde şiddetin içerisidne kaçan ve ağlayan bir korkak olarak öldü. Operasyon kusursuzdu. Bazı ülkelerin yardımlarıyla gerçekleşti. Rusya'ya, Türkiye'ye , Suriye'ye ve Irak'a teşekkür etmek istiyorum. Bu son derece tehlikeli bir görevdi. İstihbarat örgütlerine de bu başarılı operasyon için teşekkür ediyorum.

TÜRKİYE DE HARİKAYDI

Türkiye bizim oraya gireceğimizi biliyordu. Bazı bölgelerden geçtik. Onlar da harikaydılar. Bir sorun çıkarmadılar. Ateş etmeye başlayabilirlerdi, biz de onları ortadan kaldırırdık ama. Çok gizli bir görevdi, çok alçaktan çok hızlı uçuyorduk. Görevin çok tehlikeli bir kısmıydı. Girip çıkmak eşit şekilde tehlikeliydi. Bölgeden ateş aldık. Bize ateş açanlar ortadan kaldırıldı. Bu askerler gerçekten harikalar, anında hepsini yok ettiler. 

NASIL BULUNDU?

Bu insanlar gerçekten çok akıllılar. Çok taktik ve zekice davranıyorlar. İnterneti belki dünyadaki herkesten iyi kullanıyorlar ama sadece Donald Trump onlardan daha iyi kullanıyor. İnternette yaptıklarını biliyorsunuz. İşte bir köpek gibi, bir korkak gibi öldü. Orada ağlayıp sızlanıyordu. Bunu da göstermemiz lazım. Takip edenler ülkelerini bırakıp, onun peşinden gidenlere bunu göstermemiz lazım. O bir kahraman değil, o bir korkaktı. Çocuklarını da ölüme götürdü, oranın çıkmaz tünel olduğunu da biliyordu. 3 yıldır onu arıyordum. Bir ay öncesinde bulundu, tepkiler aldım ve çok başarılı istihbarat çalışmaları yapıldı onlara odaklanmamız lazım. Bu operasyon iki hafta önce başladı. Ekimizde çok parlak insanlar var. Ülkesini çok seven çok zeki insanlar var. Bir kaç hafta çok iyi gözlem altındaydı. Her şeyi sürekli değiştiriyordu, çok parası vardı. Bir yere gideceğini düşündüğünüz anda başka yere gidiyordu. Orada olduğunu biliyorduk, %100 emin olmak mümkün değlidi. Teyit alana kadar bekledik. Ve oraya girdiğimizde çok fazla ateşle karşılaştılar, bizim askerlerimiz o kadar iyi ve cesur ki, onun adamlarından bir çoğu öldü. Tam sayıyı daha sonra açıklayacak. Bizden bir kişi bile kaybetmedik. İnanılmazdı. Bir köpek yaralandı evet. O tünellere giren bir köpeğimiz yaralandı ama insan olarak kaybımız olmadı. Biz ruslara biz giriyoruz dedik. Onlar da bize söylediğiniz için teşekkürler dediler, niye girdiğimizi bilmiyorlardı. Onlara çok mutlu olacaksınız diye söyledik. Onlar da bizim kadar nefret ediyorlar. Ne olduğunu söylemedik ama biliyorlardı. Bazı siyasetçilere bilgi verdik, bazılarına vermedik.Washington'da inanılmaz bir sızıntı var, burası tam sızıntı makinası, bunlara söylemeyelim demedim. Harika insanlarımız girip çıkana kadar söylemeyelim dedik. Askerlerimizi düşündüm. Gizli tutuldu. Kimse bir şey sızdırmadı. Sadece bilen bir kaç kişi vardı. Genelkurmay , Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Mike Pence harikaydı. Sızıntı tüm ekibin ölümüyle sonuçlanabilirdi. Aslına bakarsak askerlerimizi kimse durduramazdı. Çok iyiydiler. Çok büyük hava ekibiyle etrafı sardık. Çok büyük hava gücüyle operasyonu tamamladık. Operasyonu izleyenler arasında savunma bakanı, genelkurmaydan bir kaç isim, bazı generaller, bazı istihbaratçılar vardı.

Suriye'den çekilmemizin bununla alakası yoktu. Benzer zamanlarda bundan haberimiz oldu. Terör örgütü liderlerinin peşindeyiz. Bu en büyüğü idi, şimdiye kadar yakaladığımız en büyük örgüt lideriydi. DEAŞ'ı üreten ve yeniden oluşturmaya çalışan kişiydi. Bu sebeple bölgeye gitti. Orada tekrar terör örgütünü oluşturmaya çalışıyordu. Tekrar örgütü kurmaya çalışırsanız en mantıklı yer burasıydı. Operasyon tamamlandıktan sonra çok büyük haberim var demiştim. Operasyon sonrasında askerlerimizin nereye döndüğünü söylemem, çok dostane bir limana gittik. 

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA ASKERLERİMİZİ BULUNDURMAK İSTEMİYORUZ

Biz Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi 200 yıl bulundurmak istemiyoruz. Yüzyıllardır savaşıyorlar. Petrol için savaşılabilir, DEAŞ petrolle inanılmaz zenginlik elde etti. 8 trilyon dolar harcadık ortadoğu'da, Suriye ve Türkiye kendi kararlarını kendi vermeli. Kürtler harika çalıştılar ama kürtlerle anlaşmak çok daha kolaydı. Tam ortadalardı. Oradan çekilir misiniz diyorduk. Türkiye oradan çok ölümle karşılaşıyordu. Türkiye binlerce kişiyi kaybetti. Türkiye yıllardır güvenli bölgeyi istiyordu. Biz askerlerimizin orada durmasını istemiyoruz. Rusya ve Çin orada olmamızı istiyorlar. Rusya bizim orada olmamıza çok seviniyor. DEAŞ rusyaya çok yakın biz 8 bin mil uzaktayız. Belki buraya gelebilirler ama ulusal güvenliğimizi çok iyi gerçekleştiriyoruz.  İran, Irak, Rusya, Suriye, Türkiye hepsi DEAŞ'tan nefret ediyorlar. Avrupa ülkeleri çok büyük bir hayal kırıklığı oldu bizim için. DEAŞ'lı vatandaşlarını almıyorlar. Bir çok ülkeden DEAŞ'lıyı almadılar. Onları almazsanız sınırlarınıza bırakacağız dedik. Amerikan vergi mükellefleri bunların parasını ödemek zorunda değil. Guantanamoyu biliyorsunuz. Almanya, Fransız, İtalyan vatandaşlarının masraflarını karşılamak zorunda değiliz.