ABD: 15 Temmuz Darbe Girişimi ile İlgimiz Yok

Amerika birleşik Devletleri'nden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Süleyman Soylu'nun açıklamasına cevap verildi.

ABD: 15 Temmuz Darbe Girişimi ile İlgimiz Yok

ABD'den darbe girişimi açıklaması.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı ve 15 Temmuz hain darbe girişimini ABD FETÖ ortaklığının yaptığını söyledi. Bu açıklama sonrası ABD'den ilk açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı son dakika açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimine değindi ve darbe girişimi ile alakaları olmadığını söyledi. 

Darbe girişiminde "ABD’nin rolü olmadığını" söyleyen Price, "yaşanan olayları derhal kınadıklarını" söyledi.

İLGİ YOK

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Price, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını söyleyerek, "ABD'nin Türkiye'de 2016'da meydana gelen darbe girişimiyle hiçbir ilgisi yoktu ve yaşananları derhal kınadı. Üst düzey Türk yetkililerin bunun aksi yönündeki iddiaları tamamen gerçek dışıdır." dedi.

Sözcü açıklamasının devamında bu iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, "Bu açıklamalar ve ABD'nin Türkiye'deki hadiselerden sorumlu olduğuna dair diğer asılsız ve sorumsuzca iddialar, Türkiye'nin NATO müttefikliği ve stratejik ortaklık statüsüyle bağdaşmamaktadır." ifadelerini kullandı. 

SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, 'FETÖ'nün maşa olduğunu, arkasında ABD'nin olduğunu'  demiş ve "15 Temmuz'un ardından 24 saat geçmeden Kahramankazan'a şehitlerin cenazesine giderken 'Bu darbenin arkasında Amerika vardır' dedim. Onların talimatıyla bunu icra eden FETÖ idi." ifadelerini kullanmıştı.