20 Kat Daha Büyük: Çekirge İstilası 130 Milyon Ölüme Neden Olabilir

Son dakika haberi: Çekirge istilası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 1.9 trilyon çekirgenin ve böceğin , önceki istiladan 20 kat daha büyük olduğuna yer verildi.

20 Kat Daha Büyük: Çekirge İstilası 130 Milyon Ölüme Neden Olabilir

Dğnya için yeni tehlike: Locut 19.

Tüm dünyada koronavirüs salgını devam ederken bir tehlike daha kapıya dayandı. 20 binden fazla kişi koronavirüs hastalığından dolayı hayatını kaybederken enfekte olan hasta sayısı ise3 milyonu geçti. 

DOĞU AFRİKA ÜLKELERİ TEHLİKEDE

Doğu Afrika Ülkelerinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çekirge istilası ülkeleri etkisi altına almaya devam ediyor. 

Çekirgeler, yeni böcekler tarım alanlarını istila etmeye , tüm ürünleri yemeye devam ediyor. İstila sonrası bir açıklama yapan Birleşmiş Milletler, korkutan uyarıda bulundu. BM 'den yapılan açıklamada , şuan devam eden istilanın 20 katı kadar büyüklükte bir istila tahlikesinin daha yaşanabileceğini söyledi. 

Böcekler , çekirgeler ve kanatlılar tarım alanlarını yok ederken uzmanlar, New York Manhattan büyüklüğünde bir çekirge sürüsünün sekiz Doğu Afrika ülkesinde tarlaları ve mahsulleri yok ettiğini söyledi. 

Afrika Kalkınma Bankası ise konu ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.  Covid-19’a gönderme yapan Afrika Kalkınma Bankası, çekirge sürüsü için ‘Locust-19’ (Locust 'un Türkçe karşılığı çekirge demek) benzetmesi yaptı.

ÖNCE SEL

Doğu Afrika ülkelerinde son dönemlerde önce sel felaketi yaşandı. Bunun ardından fasulye, mısır tarlaları ve diğer birçok tarım alanı zarar gördü. Sel felaketinin ortaya çıkardığı zarar henüz düzeltilmemişken şimdi de çekirge sürüsü tarım alanlarına zarar vermeye başladı. 

TÜRKİYE 'YE GELME İHTİMALİ VAR MI?

Çekirgelerin Türkiye 'ye gelme ihtimali kısa süre önce olduğu , ancak çekirgelerin yön değiştirdiği açıklandı. 

20 KATI DAHA BÜYÜK

Wall Street Journal adlı sitenin yaptığı haberde,  ilk sürünün 1.9 trilyon çekirgeden oluşan , ilkinden 20 kat daha büyük olan yeni bir sürünün 2 milyon metrekarelik tarım arazilerini yok edebileceği uyarısı yapıldı. 

Açıklamada yeni sürünün Güney Afrika ülkelerinde yıkıcı sebeplere neden olabileceği bildirildi. 

Katolik Yardım Hizmetleri 'nden Lane Bunkers, çekirge istilası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Zor zamanlardayız. Şu anda herkes virüse odaklanmış durumda ancak açlık çok daha fazla insanı öldürebilir” ifadelerini kullandı. 

BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden çekirge uzmanı Keith Cressman, bir kilometrekare büyüklüğündeki bir sürünün, 35 bin insana yetecek mahsulü yiyebileceğini söyleyerek, “Tekrar yumurta bırakmadan gerekli önlemler alınmalı. Aksi taktirde haziran ayında, hasadın en yoğun olduğu zamanda şu andakinden 20 kat büyük bir sürüyle karşı karşıya kalacağız” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA