20 Bin Kişiyi İşten Çıkacaklar Deniyordu: O Şirket 10 Bin Personel Alacak

Alman devi Siemens'in 20 bin personeli içten çıkaracağına yönelik iddialar son günlerde haber sitelerinde dolanıyordu. Konu ile ilgili şirketten resmi açıklama geldi.

20 Bin Kişiyi İşten Çıkacaklar Deniyordu: O Şirket 10 Bin Personel Alacak

Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Alman elektronik devi Siemens'in 20 bin kişiyi işten çıkaracağı iddia ediliyordu. Konu ile ilgili firmadan resmi açıklama geldi ve bu iddialar yalanlandı. 

Alman dergisi Manager-Magazin, Siemens Şirketinin CEO 'su Joe Kaeser 'in bir açıklamasını esas alarak çıkarım yaptı ve Siemans'in 20 bin kişiyi işten çıkaracağını iddia etti.

Bu iddialara ise Siemens'ten yalanlama geldi. Konu ile iligli yapılan açıklamada 20 bin personelin işten çıkarılmasının söz konusu olmadığını, 2025 yılına kadar 10 bin personel alımı daha yapılacağına yer verildi.

O açıklama şu şekilde;

“Siemens; Vizyon 2020+ stratejisi çerçevesinde, yalın bir organizasyonel yapıyla, ivme kazanan bir büyümeye ve daha yüksek karlılığa ulaşmayı, bu sayede de uzun vadeli değer yaratmayı hedefliyor. Vizyon 2020+’ın ana amacı, Siemens’in tekil iş alanlarına Siemens markası altında daha fazla girişim özgürlüğü tanınması ve bu sayede ilgili iş alanlarının kendi pazarlarındaki odaklarının daha da Jokerbet netleştirilmesinin sağlanmasıdır. Bu strateji, aynı zamanda, şirketin yeni büyüme alanları olarak belirlediği nesnelerin interneti (IoT), dağıtık enerji yönetimi ve elektrikli ulaşım için altyapı çözümleri gibi alanlara yatırım yapılarak şirketin büyüme odaklı portföyünün güçlendirilmesini de amaçlamaktadır.

Bu sayede, orta vadede şirketin endüstriyel iş kollarında hem yıllık gelir artışının hem de kâr marjının 2 puan (% bazında) artması beklenmektedir. Buna ek olarak, destek birimlerinin verimliliğinin de birkaç yıl içinde yüzde 20’den daha fazla oranda artacağı hesaplanıyor.

Yeni oluşturulan Operasyon Şirketleri [Gaz ve Enerji (Gas and Power - GP), Akıllı Altyapılar (Smart Infrastructure - SI) ve Dijital Endüstriler (Digital Industries - DI)] şu an kapsamlı bir biçimde bu planlama üzerine çalışıyor. Siemens Genel Merkezi tarafından başlatılan ya da planlanan şirket genelinde bir gider tasarrufu programı bulunmamaktadır. Sadece Nesnelerin İnterneti entegrasyon hizmetleri iş biriminde bile, 2025 yılına dek yeni 10 bin çalışanın istihdam edilmesi planlanmaktadır.”

Kamubulteni.com  | Ankara