12-15 Yaş Arası Çocuklar için Koronavirüs Aşısında İlk

Kanada Federal Sağlık Kurumu, Biontech Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 12-15 yaş arası çocuklara uygulanması yönündeki talebe onay verdi.

12-15 Yaş Arası Çocuklar için Koronavirüs Aşısında İlk

Kanada Sağlık Bakanlığı'na bağlı Health Canada'nın Tıp Danışmanı Dr. Supriya Sharma, kararın çocukların normal hayata dönüşünde yardımcı olacağını söyledi. Sharma, aşının ilgili yaş grubunda güvenli ve etkili olduğuna ilişkin ellerinde kanıtlar olduğunu belirtti. Pfizer Kanada'nın aşı programı başkanı Paquette ise, "Bugünkü yetkimizin genişletilmesi, Kanada hükümetinin aşılama programını genişletmesine ve ergenleri gelecek okul yılı başlamadan önce korumaya başlamasına yardımcı olma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

BionTech CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin ise, Alman Der Spiegel'e yaptığı açıklamada, Mart sonunda yayınlanan denemelerine işaret ederek, koronavirüs aşısının çocuklarda güçlü antikor yanıtları ürettiğini söylemişti. Şahin, "5-12 yaş arası çocuklar için denenen Kovid-19 aşısının Temmuz ayında ilk sonuçlar gelecek. Eylül ayında da altı aylığa kadar olan bebekler ile ilgili denemelerin sonucunu bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.