10 Yıldır İşsiz Olan Genç, Ailesine Dava Açtı: Ömür Boyu Harçlık İstedi

Oxford Üniversitesi'ni bitiren bir kişi, 10 yıldır iş bulamadığını söyleyerek ailesine ve üniversiteye dava açtı.

10 Yıldır İşsiz Olan Genç, Ailesine Dava Açtı: Ömür Boyu Harçlık İstedi

İş bulamayan adam, ailesini mahkemeye verdi.

İngiltere'de meydana gelen olayda Dubai'li Faiz Sıddık isimli bir kişi, bundan 11 yıl önce Oxford Üniversitesi'nden mezun oldu. 2011 yılından bu yana işsiz olan , iş aradığı halde bulamayan kişi, önce iş bulamadığı için Oxford Üniversitesi'ne dava açtı ancak dava geri çevrildi. 

Sıddık, geçen sene ailesini mahkemeye vermiş, ancak mahkeme kararı reddetmişti. Ancak bu sene Faiz Sıddık yine harekete geçti ve mahkemenin verdiği kararı temyize götürdü. Söz konusu davada karar, üst mahkeme tarafından alınacak karar ile şekillenecek. 

41 yaşındaki Hukuk Fakültesi mezunu adam, ailesine ait olan 10 milyon liralık evde hayatını sürdürüyor. Bunun yanı sıra aile her ay ona 400 Sterlin de para yolluyor. Ancak Sıddık'a bunlar yetmemiş olacak ki yeni bir dava açtı.

Açılan davada Sıddık, iş bulamadığı süre boyunca ailesinin kendisine para vermesini istedi. Dava dosyasında ise Sıddık ömür boyu para istedi. 

Sağlık sorunları olduğunu söyleyen Sıddık, ailesinin kendisine ömür boyu bakmasını isterken aile bu durumdan bezmiş durumda.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA