İşte 2018 DGS Tercihlerinde İki Önemli Detay ve Taban Puanlar

2018 DGS tercihleri için geri sayım sona eriyor. Tercihler 7 Eylül günü başlıyor. DGS yerleştirme taban puanları ve bu yılki DGS ile ilgili iki önemli detay haberimizde.

İşte 2018 DGS Tercihlerinde İki Önemli Detay ve Taban Puanlar

Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu bugün yayımlandı.

Kılavuzun yayımlanmasının ardından geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan DGS 'ye giren ve bu sınavdan geçerli bir puan alan adaylar, önceki yılın taban puanlarını araştırmaya başladı.

Bugün yayımlanan DGS başvuru kılavuzunda sadece tercih edilebilecek bölümler ile bu bölümler için istenen mezuniyet ile diğre şartlara yer verildi. Ancak tercih edilecek bölümler için istenen taban puanlar açıklanmadı. Bu durumda DGS tercihi yapacak adayların tek kaynağı, geçtiğimiz yıl yapılan yerleştirmelerin sonuçlarına göre oluşan taban puanlar olacak.

İnternet üzerinden DGS taban puanları araştıran adaylar için KAMUBULTENİ.COM olarak bu haberimizi kaleme aldık. Yazdığımız bu haberde DGS tercihi yapacak adaylar için taban puanları ele aldık.

BAZI KONTENJANLAR AZALDI

Açıklanan DGS tercih kılavuzunda birçok bölümün kontenjanının düşürüldüğü görüldü. Adaylar ne kadar tepki gösterse de kılavuz yayımlandığı için belirlenen kontenjanlar kadar alım olacak.

TABAN PUANLAR DEĞİŞEBİLİR-İŞTE İKİ NEDENİ

DGS 'de bu yıl taban puanlar değişebilir. Kamubulteni.com olarak yaptığımız değerlendirmede DGS 'de bu yıl ilk kez uygulanan 0,5 net kuralı birçok adayı mağdur etti. Binlerce adayın puanı bu kural nedeniyle hesaplanmadı. Bu nedenle bu yıl önceki yıllara göre daha az kişinin tercih yapması bekleniyor. Bunun yanı sıra bazı bölümlerin kontenjanlarının azaltılması da puanlara etki edebilir. Tercih yapılırken bu da dikkate alınmalıdır.

TABAN PUANLAR

DGS 'de 2017 yerleştirmelerine göre taban puanlar geçtiğimiz yıl açıklanmıştı. Yerleştirme en düşük puanlar aşağıda.

TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYIN

DGS TERCİH SÜRECİNDEN, TERCİH SONUÇLARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN VE DAHA FAZLASINDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER