Dikey Geçiş Sınavı Geç Başvuru Duyurusu Yayımlandı (2020 DGS Geç Başvuru Şekli ve Ücreti)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2020 yılı DGS geç başvuru duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda geç başvuru şekline, başvuru ücretine ve detaylara yer verildi.

Dikey Geçiş Sınavı Geç Başvuru Duyurusu Yayımlandı (2020 DGS Geç Başvuru Şekli ve Ücreti)

DGS geç başvuru şekli.

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavına süresi içinde başvuru yapamayan  adayların geç başvurularını 3 Temmuz 2020 günü yapacağına yer verildi. Yayımlanan hatırlatma duyurusunda 3 Temmuz sabah saat 10.00 'da başvuruların başlayacağı ve saat 23.59 'a kadar müracaatların alınacağına yer verildi. 

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

DGS geç başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, 3 Temmuz saat 10.00 'dan itibaren ais.osym.gov.tr adresinden müracaatını yapacak.  Bilgileri güncel olmayan vatandaşların bir ÖSYM merkezine gitmesi ve bilgilerini güncelleyerek başvurusunu bu şekilde yapması gerekmektedir. 

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda geç başvuru yapacak adayların 195 TL ödeme yapması gerektiğine yer verildi. Başvurusunu yapan adayların 195 TL olan başvuru ücretini yatırma şekli için şu ifadelere yer verildi:

"Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır."

BAŞVURU ÜCRETİ AYNI GÜN

Geç başvuru gününde müracatını yapan adaylar, aynı gün başvuru ücretini de yatıracak. 3 Temmuz saat 23.59 'a kadar başvuru yapılıp başvuru ücreti yatırılmış olacak.

2020 DGS NE ZAMAN?

2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos 2020 günü yapılacak. Pazar günü tek oturumda yapılacak sınavda öğrencilere 120 soru sorulacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA