DGS'ye Girecek Aday Sayısı Açıklandı-Sınav Kaç Dakika , Kaç Soru?

Son dakika haberi: ÖSYM'den bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2020 DGS 'ye girecek aday sayısına yer verildi. İşte Dikey Geçiş Sınavı'na girecek aday sayısı ve sınav soru sayısı ve süresi.

DGS'ye Girecek Aday Sayısı Açıklandı-Sınav Kaç Dakika , Kaç Soru?

DGS'ye girecek aday sayısı belli oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün bir son dakika açıklamasında bulundu. Aygün yaptığı açıklamada 9 Ağustos 2020 Pazar günü Dikey Geçiş Sınavı 'nın yapılacağını söyledi. 

KAÇ KİŞİ GİRECEK?

Prof. Dr. Aygün yaptığı son dakika açıklamasında Dikey Geçiş Sınavı 'na 389 bin 308 kişinin gireceğine yer verildi. 

KKTC, 81 ŞEHİRDE 89 SINAV MERKEZİNDE

Aygün yaptığı son dakika açıklamasında, "İki yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyenler için 81 il ve Lefkoşa ve 89 sınav merkezinde uygulanacak DGS'ye toplam 389 bin 308 aday katılacak. Sınava girecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

KAÇ SORU VAR? KAÇ DAKİKA?

Sınav 120 soru olacak. 60 sayısal ve 60 sözel soru sorulacak. 120 soru için adaylara 150 dakika süre verilecek. 

Sınav önlemleri şu şekilde açıklandı: "Sınav binalarının veya okulların sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecekler. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtılacak. Adaylar ve görevliler kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebilecekler. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. Okul bahçeleri girişinde ya da önünde kümelenmenin önlenmesi için ailelerin çocuklarını bıraktıktan sonra beklememeleri ve ayrılmaları önem arz ediyor."

KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

Sınav saat 10.15 'te başlayacak. Saat 10.00 'dan sonra kimse sınav salonlarına alınmayacak. Yapılan açıklamada adayların 1 saat 15 dakika önce okulda hazır olmaları istendi. 

Sınav 10.15 'te başlayacak ve 12.45 'te başlayacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ

Sınav giriş yerleri ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA