DGS Puanı Neden Hesaplanmadı? İşte DGS Kılavuzu 4.3 Maddesi

2020 DGS sonucu açıklandı. DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından sonucuna bakan birçok aday, puanının hesaplanmadığını gördü.

DGS Puanı Neden Hesaplanmadı? İşte DGS Kılavuzu 4.3 Maddesi

DGS kılavuz 4.3 maddesi.

Bugün DGS sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenci, puanının hesaplanmadığını fark etti. DGS başvuru sonuç sayfasında kılavuz 4.3. maddeye göre puan hesaplanmadı yazısını gören adaylar , durumun kaynadığını araştırmaya başladı.

İŞTE O MADDE

DGS kılavuzunda 4.3 madde şu şekilde:

"Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır."

PUAN NEDEN HESAPLANMADI?

DGS 'de adayların puanlarının hesaplanması için hem sayısal hem sözel testlerden en az 0.50 net yapmış olması gerekir. Aday, sayısalda 60 doğru bile yapsa, sözel bölümde 0.50 neti yoksa puanı hesaplanmaz. 

2021 'DE 1 NETE ÇIKACAK

Bu sene DGS 'de adayların puanlarının hesaplanması için her testten en az 0.50 net yapması gerekiyordu. 2021 'de ise en az 1 net gerekecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA