DGS Ertelendi mi? İşte 2020 DGS Başvuru ve Sınav Tarihi

2020 Dikey Geçiş Sınavı ertelenecek mi? Corona virüs nedeniyle DGS tasrihinde değişiklik yapılacak mı? İşte 2020 DGS başvuru ve sınav tarihi ile Dikey Geçiş hakkında son bilgiler.

DGS Ertelendi mi? İşte 2020 DGS Başvuru ve Sınav Tarihi

2020 DGS başvuru ve sınav tarihi: Sınav ertelenecek mi?

Ön lisans mezunu  yüz binlerce gencin katılımı ile düzenlenecek 2020 yılı Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım devam ederken adaylar ,sınav hazırlıklarını arttırdı. Sınava geri sayım devam ederken en çok araştırılan konu sınavın ne zaman yapılacağı , 2020 yılı DGS 'nin başvurularının hangi tarihler arasında alınacağı konuları oldu. Peki 2020 DGS ne zaman yapılacak? Dikey Geçiş Sınavı başvurusu ne zaman hangi tarihler arasında alınacak? DGS ertelenecek mi? İşte soruların cevapları.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

2020 DGS BAŞVURU TARİHİ

2020 yılı DGS başvuruları Mayıs ayında başlayacak. Başvurular 13 ile 21 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacak. 

DGS geç başvuruları ise 2 Haziran 2020 günü alınacak.

DGS NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı , ertelenmemesi durumunda 5 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak. 

DGS ERTELENECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada YKS ile LGS 'nin ertelenebileceğini söylemiş , ÖSYM Başkanı ise dün yaptığı açıklamada EKPSS ile MSÜ 'nün erteleneceğini söylemişti. Diğer sınavlarla ilgili henüz bir erteleme duyurusu gelmedi. 

Peki sizce DGS corona virüs nedeniyle ertelenmeli mi? Hangi ayda yapılmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

DGS KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN