2020 DGS Sonuç Açıklama ve Tercih Tarihleri ile Taban Puanlar

2020 Dikey Geçiş Sınav sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Peki DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçlarının ardından tercihler ne zaman başlayacak? İşte DGS sonuç ve tercih süreci hakkında bilgiler.

2020 DGS Sonuç Açıklama ve Tercih Tarihleri ile Taban Puanlar

İşte DGS sonuç açıklama tarihi.

2020 yılı Dikey Geçiş Sınav sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Ön lisans eğitiminden lisans eğitime geçmek için Dikey Geçiş Sınavı 'na giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , sonuçların ardından tercihlerin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda 2020 yılı DGS süreci hakkında adayları bilgilendiriyoruz.

DGS SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ

2020 yılı DGS sınav sonuçları 9 Eylül 2020 günü açıklanacak. Sınav sonuçları ÖSYM 'nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden duyurulacak. Sınav sonuçlarındna bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

2019 yılında DGS sınav sonuçları 25 Temmuz 'da açıklanmış ve tercihler 21 Ağustos günü başlamıştı. Ancak bu sene koronavirüs nedeniyle sınav tarihi ertelendi ve geçen sene Haziran sonunda yapılan sınav Ağustos ayında yapıldı. Bu nedenle bu sene tercihlerin sonuçlardan 1 ay sonra değil , kısa süre sonra başlaması bekleniyor. 

TABAN PUANLAR

2019 yılında yapılan DGS yerleştirmeleri sonrası oluşan en küçük ve en büyük puanlar tablosu şu şekilde >>>

2019-DGS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük ve En Büyük Puanlar

Peki sizin hedefiniz neresi? Yorum kısmı aşağıda.