2019 DGS Ek Yerleştirme Tercihleri 7 Ekim'de Sona Erecek ! ÖSYM'den Önemli DGS Uyarısı

2019 Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme tercih süreci 7 Ekim 2019 tarihine kadar devam edecek. DGS ek tercihleri öncesinde ek tercih ücreti yapılırken, adaylar ÖSYM'nin resmi sayfasından DGS yerleştirme en düşük ve en yüksek puanlara erişim sağlayabilecekler.

2019 DGS Ek Yerleştirme Tercihleri 7 Ekim'de Sona Erecek ! ÖSYM'den Önemli DGS Uyarısı

2019 DGS Ek Yerleştirme Tercihleri 7 Ekim'de Sona Erecek ! ÖSYM'den Önemli Uyarı

2019 Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirme tercih süreci 1 Ekim 2019 tarihi saat 10.00 itibariyle başlamıştı. Binlerce öğrenci ve ailesini yakından ilgilendiren DGS Ek Tercihleri 7 Ekim'de sona erecek. ÖSYM'nin resmi internet sayfasından 1 Ekim'de yapılan duyuruda, adayların tercihlerini ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleriyle yapabileceği belirtilirken, adayların başvuru kılavuzunu dikkatle incelemesi gerektiği vurgulanmıştı. ÖSYM'nin sitesinden yapılan resmi duyuruda, "2019-DGS Ek Yerleştirme tercihleri, 1-7 Ekim 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden bireysel olarak TC kimlik numaraları ve şifreleri ile elektronik ortamda yapacaklardır. 2019-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolara ve genel bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.Tercih yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." denilmişti.

EK Yerleştirme ücreti 20 TL olarak belirlenirken, tercih yapmak isteyen adayların en geç 8 Ekim'de ilgili ücreti ödemesi gerektiği vurgulandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca yapılan uyarıda, "Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 1-8 Ekim 2019 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 8 Ekim 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmaz. ÖSYM bu bilgilerin doğruluğunu ilgili kurumlardan teyit edecektir. Bu bilgisi ilgili kurumlarca onaylanmayan adayların tercihleri sistemden silinecek, yerleştirme işlemine alınmayacaktır." denildi.

Bu arada, adaylar 2019 DGS en yüksek ve düşün puanlara https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2019/DGS/TERCIH/minmax04092019.pdf adresinden erişim sağlayabilecek.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA