2018 DGS Sonuçları için Bekleyiş Sona Eriyor

2018 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları için binlerce adayın meraklı bekleyişi sona eriyor. Sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu.

2018 DGS Sonuçları için Bekleyiş Sona Eriyor

2018 Dikey Geçiş Sınavı için sonuç duyurusuna kısa bir süre kaldı. 21 Temmuz 2018 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2018 DGS sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde ÖSYM'nin Sonuç Açıklama sayfası üzerinden adayların erişimine açılacak.

Adaylar, sınav puanlarını öğrendikten sonra tercihlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ilgili internet sayfası üzerinden (www.osym.gov.tr) paylaşılacak kılavuzla öğrenebilecekler.  2018 DGS'ye giren Betebet adayların testlerden almış oldukları puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve önlisans başarı puanları kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacak.

DGS puanını oluşturacka olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Önlisans başarı puanının ağırlıklarını belirleyen Katsayılar ÖSYM'nin DGS Kılavuzunda yer alıyor. DGS 'de her iki testten de en az 0.5 puanı olmayan adayların DGS puanları hesaplanmayacak.