Yeni Askerlik sistemi İçin CHP'den Yeni Öneri

TBMM 'de bugün görüşmelerine başlanacak yeni askerlik sistemi için CHP 'den bir öneri daha geleceği belirtildi.

Yeni Askerlik sistemi İçin CHP'den Yeni Öneri

CHP 'den yeni askerlik için değişiklik teklifi.

Yeni askerlik sistemi bugün  TBMM Genel Kurulu 'na geliyor. Genel Kurulda görüşmelerine başlanacak yeni askerlik sistemi için CHP , söz konusu yasa tasarısında bazı maddelerin değişmesi için teklif sunacak. 

ŞEHİT AİLELERİNE TOKİ 'DEN EV

CHP 'nin Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısı, Meclise gelecek yeni askerlik sistemi de masaya yatırıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, partisinin Grup Başkanvekillerine görev vererek, askerlik sisteminde değişiklik yapılmasını ön gören düzenleme ile ilgili yasanın düzgün şekilde çıkarılmasının sağlanmasını ve şehit ailelerine TOKİ'den ev verilmesi konusunun bu düzenlemeye eklenmesini istediği belirtildi.

YAŞI BÜYÜK OLANA BEDELLİDE ÖNCELİK VERİLECEK Mİ?

Önceki gün açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvakili Bülent Turan "27 yaşındaki bir genç de 35-36 yaşında üniversitede hocalık yapan bir genç de bedelli askerliğe başvurabilecek. Yaşı büyük olana öncelik verilmesine ilişkin yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Bu, tartışılan bir konu. Bugün yarın belli olacak. Konuşuyoruz, görüşüyoruz." şeklinde cevap verdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA