Uzman Erbaş ve Çavuş Maaşları ile Tazminatlarına Zam TBMM Gündeminde

MSB ve jandarma uzman erbaşları hakkında TBMM'de son dakika açıklaması geldi. Açıklamada düşük maaş ve düşük tazminat meselesi ile ek gösterge düzenlemesine değinildi.

Uzman Erbaş ve Çavuş Maaşları ile Tazminatlarına Zam TBMM Gündeminde

MSB ve Jandarma uzman erbaş çavuşlar için teklif.

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu toplandı. Toplanan Genel Kurul'da Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel söz aldı ve önemli bir açıklamada bulundu. Özgür Özel açıklamasında uzman çavuşlar ile uzman erbaşların ciddi sorunlarının , halledilmesi gereken problemlerinin olduğunu söyleyerek AK Parti ve diğer partilere çağrıda bulundu. 

MSB ve Jandarma ile Sahil Güvenlik bünyesindeki uzman erbaşların ciddi problemlerinin TBMM tarafındna çözülmesi gerektiğini söyleyen Özgür Özel, "Uzman çavuşlar, İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görev alan uzmanların ciddi problemleri var. Tüm uzmanlar Emekli Derneğince partimize ulaştırılan talepler göre başta özlük hakları olmak üzere Uzman Erbaş Kanunu’nda bir düzenleme talebi var. 45 yaşına gelince sivil memurluğa geçen uzmanların, sivil memur statüsüyle emekli edilerek ciddi bir hak kaybı yaşadıkları belirtiliyor." dedi. 

DAHA DÜŞÜK MAAŞ VE TAZMİNAT

Yukarıda sayılan durum nedeniyle daha düşük maaş ve tazminat hakkı verildiğinin altını çizen Özel, "Bu durumda daha düşük maaş ve tazminat aldıkları, yeşil pasaportlarının ve sosyal tesisler ile ordu evlerine giriş haklarının ellerinden alındığı, subay ve astsubayların aksine silahlarını kendi ceplerinden parayla aldıkları, bir yıl içinde doksa gün istirahat yapar veya hava değişimi alırlarsa uzmanlıkla ilişiklerinin kesildiği; bir uzmanın, babasına organ nakliden bulunduğu için doksa günlük istirahat süresini almanın bile ilişik kesme sebebi sayıldığı, her üç yılda bir aldıkları kıdemin rütbeden sayılmadığı; aldıkları maaşa, alacakları tazminata yansımadığı; uzmanların kurum içinde mobbinge maruz bırakıldıkları; çaycılık, yemekhane görevlisi, kalorifer ateşleyici gibi işlerinden olmayan sorunların çözümünde kullanıldıkları; uzman erbaşlar bir atama yönetmelikleri olmamalarından ve eğitim sürelerinin kısa olmasından şikâyetçiler ve hepsi kendilerine verilen 3600 ek gösterge sözünün tutulmasını talep ediyorlar Sayın Başkanım." dedi.

Uzman erbaş alımında son durum için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA