Sağlık ve Yardımcı Sağlık Personellerine Tazminat ve Nakdi Yardım Teklifi

Sağlık personelleri ile yardımcı sağlık personellerine tazminat ve nakdi yardım için kanun teklifi TBMM 'ye geldi. Komisyona gelen teklifin detayları açıklandı.

Sağlık ve Yardımcı Sağlık Personellerine Tazminat ve Nakdi Yardım Teklifi

Sağlık personelleri ile yardımcı sağlık personellerine nakdi tazminat.

CHP Milletvekili Bayram Yılmazkaya TBMM'ye bir kanun teklifi verdi. Verilen kanun teklifinde korona pandemisi döneminde hastanelerde çalışan sağlık personelleri ile yardımcı sağlık personellerine nakdi ödeme yapılması ön görüldü. 

Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelen Nakdi Tazminat Ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi 'nin özeti şu şekilde açıklandı:

"Teklif ile, kamu sağlığını tehdit eden ve pandemi olarak ilan edilen salgın hastalık durumlarında, salgın hastalıkla mücadele etmek üzere görevlendirilen sağlık personeli, yardımcı sağlık personeli ve diğer çalışanların Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamına alınması ve bu kişilere nakdi tazminat verilmesi amaçlanmaktadır."

GEREKÇE

Söz konusu kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde açıklandı:

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu kanun teklifi bugün Meclise geldi. Mecliste komisyonunda görüşülecek kanun teklifi oylanıp kabul edilirse TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA