Polis-Bekçi-Astsubay-Subay ve Uzman Erbaş Alımında Değişiklik Teklifi 2020

EGM ve MSB bünyesine yapılan asker ile kolluk kuvveti personeli alımında değişiklik yapılması için kanun teklifi Milli Savunma Komisyonu'nda. İşte o kanun teklifi.

Polis-Bekçi-Astsubay-Subay ve Uzman Erbaş Alımında Değişiklik Teklifi 2020

Asker ve polis alımında renk körü şartının kaldırılması için kanun teklifi.

Asker ve polis olmak isteyen on binlerce kişi, alımlarda renk körlüğü engeli nedeniyle askeriyeye ya da EGM 'ye giremiyor. Sosyal medya üzerinde birleşen ve bize mesaj atan adaylar, seslerinin duyulmasını ve polis ile asker alımında kendilerine de şans verilmesi gerektiğini söylüyor

CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM 'ye bir kanun teklifi sundu. TBMM Başkanlığı 'na sunulan teklif, TBMM Milli Savunma Komisyonu 'na geldi. 

"Emniyet Teşkilat Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" başlığı ile sunulan kanun teklifinin özeti şu şekilde;

"Teklif ile, renk körlüğü (diskromatopsi) olan kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde istihdam edilebilmeleri amaçlanmaktadır."

ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu kanun teklifi , geçtiimiz yıl Milli Savunma Komisyonu 'na geldi. Sırada bekleyen kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda uzman erbaş, sözleşmeli er, astsubay ve subay ile polis ve bekçi alımlarında renk körlüğü kalkanacak. 

Bekçiler, polisler, askerler ve kadın-erkek adaylar bu sayfada:  TIKLA KATIL

Komisyonda oylanacak kanun teklifi , eğer çoğunluğun oyu ile kabul edilirse Genel Kurula sevk edilecek. 

Peki sizce polis ve asker alımında renk körlüğü kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

TÜM ASKER VE POLİS BEKÇİ ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN