Özel Sektör Çalışanlarına Bayram Harçlığı Teklifi: Asgari Ücret Müjdesi

Son dakika haberi: Özel sektör çalışanlarına her yıl iki bayram öncesi asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi için TBMM'ye kanun teklifi geldi.

Özel Sektör Çalışanlarına Bayram Harçlığı Teklifi: Asgari Ücret Müjdesi

Özel sektör çalışanlarına iyi haber: Yılda 2 asgari ücret ikramiye.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir kanun teklifi geldi. 10 milyondan fazla özel sektör çalışanını ilgilendiren kanun teklifinde ikramiye müjdesi geldi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko tarafından TBMM'ye verilen Özel Sektör İşyerlerinde Çalışan İşçilere Bayram Harçlığı Ödenmesi Hakkında Kanun Teklifi'nde , her yıl iki bayramda özel sektör çalışanlarına asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi istendi. 

Söz konusu kanun teklifinin özetinde şu ifadelere yer verildi: "Teklif ile; özel sektör iş yerlerinde çalışanlara yılda iki kez net asgari ücret tutarında Bayram Harçlığı verilmesi ve bu harçlığa ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

KANUN TEKLİFİNİN METNİ

Meclise verilen kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

ÖZEL SEKTÖR İŞYERLERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİLERE BAYRAM HARÇLIĞI ÖDENMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

Madde 1- 4/7/1956 tarih ve 6772 sayılı devlet ve ona bağlı müesseselerde çalışan işçilere ilave tediye yapılması ve 6452 sayılı kanunla 6212 sayılı kanunun 2 nci maddesinin kaldırılması kanun kapsamında iş kanununun şümulüne giren veya girmeyen yerlerde çalışmakta olan ve iş kanununun muaddel birinci maddesindeki tarife göre işçi vasfında olan kimseler hariç olmak üzere özel sektör işyerlerinde 4857 sayılı iş kanuınu 5953 sayılı kanun ve 854 sayılı kanun kapsamında çalıştıranlara, ücret sistemleri ne olursa olsun, bayramın içinde bulunduğu ayda çalışmak şartıyla , Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında ödeme tarihinde yürürlükte olan net asgari ücret tutarında bayram harçlığı ödenir. Ancak toplu iş sözleşmesi veya iş akdi gereği olarak işveren tarafından ikramiye veya başka bir ad altında bayram harçlığı ödemesi yapılıyosa bu işçilere ayrıca bayram harçlığı ödemesi yapılmaz.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi TBMM'ye geldi ve Plan Bütçe Komisyonu'na geldi. Komisyona gelen teklif, önümüzdeki haftalarda gündeme gelecek. CHP'li Kani Beko tarafından verilen kanun teklifi oylanacak ve oylama sonucu kabul edilirse TBMM Genel Kurulu'na gönderilecek.

Eğer teklif oylama sonucu kabul edilirse özel sektör çalışanlarına her bayramdan önce asgari ücret tutarında ikramiye bayram harçlığı verilecek. 

Sizce bayramdan önce özel sektör işçilerine asgari ücret tutarında bayram harçlığı verilmeli mi? Yorum kısmı aşağıda. Anket için TIKLAYIN

TEKLİF GEÇERSE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN