Öğretmenlere Ek Gösterge Zammı ve KHK'lılara Af Çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere ek gösterge zammı ve KHK 'lıların göreve iade edilmesi hakkında açıklama geldi.

Öğretmenlere Ek Gösterge Zammı ve KHK'lılara Af Çağrısı

Kemal Kılıçdaroğlu: KHK ile ihraç edilenler görevlerine iade edilmeli.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklmasında bulundu. Eğitim Çalıştayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu , eğitim gündemini değerlendirdi ve öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledi.

KHK 'LILAR

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihraç edilen öğretmenler için de bir çağrıda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilenlerin görevlerine iade edilmesi lazım." ifadelerini kullandı.

KAMUNUN ÖZEL OKULLARA AKTARDIĞI PARA

Kamunun özel okullara para aktarmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bugün öğretmenlerin yüzde doksanı yoksulluk sınırının altında maaş alıyor. Yani öğretmenlerin yüzde doksanını yoksulluğa mahkûm etmiş bir ülkeyiz. Ama gidin Finlandiya’ya, Almanya’ya, gelişmiş bütün ülkelere gidin öğretmen baş tacıdır. En azından hiç değilse yoksulluk sınırının bir puan üstünde aylık verelim. Madem bütçe yetmiyor. Bunu biz söylüyoruz ama bu talep sizden de gelmeli. Tabi bu arada Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerine son verilenlerin görevlerine iade edilmesi lazım. Özel okullara kamunun para aktarmaması lazım." dedi.

AKTARACAKSANIZ CAMI PENCERESİ OLMAYAN DEVLET OKULLARI VAR

Özel okullara para aktarılmaması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu paranın camı penceresi olmayan devlet okullarına aktarılması gerektiğini söyleyerek, "Aktaracaksınız camı, penceresi olmayan, kapısı olmayan devlet okulları var. Önce o okullar doğru dürüst okul haline dönüşsün, öğrencilerin masası sırası olsun, öğretmenler rahat etsin, paranız varsa verebilirsiniz. Ama önce fakir fukara çocukların gittiği okulların adam gibi okul olması lazım. 21. Yüzyıl Türkiye’sinden bahsediyoruz. Hala birleştirilmiş sınıflar. Hala ikili eğitim var. 21. Yüzyıl’ın Türkiye’si. Orta Çağ’dan söz etmiyoruz, Cumhuriyetin ilk kuruluş yıllarından söz etmiyoruz. 21. Yüzyıl’ın Türkiye’sinden söz ediyoruz" dedi.

FARKLI DÜŞÜNDÜ DİYE...

Kılıçdaroğlu sözlerini "Öğretmen de düşünecek sorgulayacak. Farklı düşündü diye onu alıp üniversiteden atarsanız KHK ile bu doğru değil. Hangi demokrasiden bahsediyoruz? Demokrasi zaten farklı düşüncelerin ortak zeminde dile getirilmesidir." şeklinde sonlandırdı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA