Öğrenci Affı İçin Kanun Teklifi TBMM'de-O Öğrenciler Faydalanamayacak

CHP 'li 3 isim tarafından kapsamlı bir kanun teklifi hazırlandı. Hazırlanan kanun teklifinde öğrenci affı için önemli düzenlemeye yer verildi.

Öğrenci Affı İçin Kanun Teklifi TBMM'de-O Öğrenciler Faydalanamayacak

CHP 'den öğrenci affı teklifi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç bir kanun teklifi verdi. Verilen kanun teklifinde öğrenci affına dair detaylara yer verildi. 

TEKLİFTE 8 AY ŞARTI

CHP 'li 3 isim tarafından hazırlanan kapsamlı kanun tekifinde, her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazandıkları halde kayıt yaptırmayanlar, düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 8 ay içinde ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla öğrenimlerine başlayabilecek.

BU ADAYLAR HARİÇ

Söz konusu kanun teklifinde, terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler bu düzenlemeden yararlanamayacak.

Teklifte "Bunun altında yatan en önemli etken eğitimin; insan kişiliğinin tüm yönleriyle gelişmesinde çok önemli bir faktör ve insanların kendilerini gerçekleştirmeleri ve özgürleşmeleri ile doğrudan ilişkili bir süreç olmasıdır." ifadesi kullanıldı.

ÖĞRENCİ AFFI BEKLEYENLER..

2018-2019 eğitim öğretim yılında, yükseköğretim kurumlarında, örgün eğitim kapsamında 3 milyon 180 bin, toplamda ise 7 milyon 740 bin 502 öğrencinin eğitim gördüğüne işaret edilen gerekçede şu ifadelere yer verildi:

"Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar çocuklarımızın eğitim öğretim hayatına da yansımıştır. Ekonomik güçlükler, disiplin sorunları gibi nedenlerle binlerce çocuğumuz eğitim-öğretim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Kanun teklifi ile yükseköğretim düzeyinde eğitim-öğretim ortamından kopan çocuklarımızın yeniden okullarına dönmeleri hedeflenmiştir." 

Peki sizce öğrenci affı çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.