O Belediyede Asgari Ücret Memur Maaşını Geçti

Bornova Belediyesi'nde işçilerin maaşlarına zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte en düşük işçi maaşı memur maaşını 1348 lira geçti.

O Belediyede Asgari Ücret Memur Maaşını Geçti

Bornva Belediyesi'nde asgari ücret memur maaşını geçti.

Geçtiğimiz hafta Bornova Bleediyesi'nde 1500'den fazla işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeye imzalar atıldı. İmzalanan toplu sözleşmede maaşlara yuapılan zam dikkatleri çekti. Ocak 2021 maaş zammı ile birlikte iki çocuklu olan memur maaşı 4 bin 542 liraya  yükseltilrdi. İzmir'de Bornova Belediyesi, yaptığı zamla en düşük işçi maaşını 5 bin 890 lira yaptı ve bu rakam, en düşük memur maaşını 1348 lira geride bıraktı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve SODEMSEN (Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası 7 No'lu Şube arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi törenine katıldı. Bin 535 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi sonrası Bornova Belediyesi'nde asgari ücret 5 bin 890 TL oldu.

Tunç Soyer yaptığı açıklamada, ""Emek mücadelesi bir sözleşme ile bitecek bir mücadele değildir. Emek mücadelesi 'eşit işe eşit ücret' ve birçok kriterle beraber yürümesi gereken bir süreç. Hep daha iyisi ve daha fazlası mümkündür. Çünkü söz konusu olan alın teridir, emektir. Burada emek ve ekmek mücadelesinin demokrasi ile alakalı olduğunu öğrenmemiz ve öğretmemiz lazım. Bir memlekette demokrasi ne kadar azalırsa ekmek o kadar küçülür. Demokrasi artarsa ekmek o kadar büyür. Bunun da bir sırrı var. Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz!"  dedi.