Mecliste CHP'li ve MHP'li Miletvekilleri Arasında 'Atatürk' Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'ye yönelik Milliyetçi Hareket Partili milletvekillerinden gelen 'Atatürk' eleştirilerine AK Parti ile kurulan ittifak ile yanıt verirken, MHP'li Bülbül ise HDP ile yanıt verdi.

Mecliste CHP'li ve MHP'li Miletvekilleri Arasında 'Atatürk' Tartışması

Mecliste CHP'li ve MHP'li Miletvekilleri Arasında 'Atatürk' Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP'ye yönelik Milliyetçi Hareket Partili milletvekillerinden gelen 'Atatürk' eleştirilerine AK Parti ile kurulan ittifak ile yanıt verirken, MHP'li Bülbül ise HDP ile yanıt verdi.

Tunceli Belediye meclisinin Tabela kararıyla ilgili başlayan tartışma kısa süre içerisinde 'Atatürkçülük' tartışmasına dönüştü. MHP'li Bülbül, CHP'nin 'Seyit Rıza ile Atatürk' arasında seçim yapması gerektiğini söylerken, CHP'li Özel ise "Cumhuriyet Halk Partisinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizgisi, tavrı ve onun ortaya koyduğu ilkelerle en ufak bir açısı, en ufak bir ters düşüşü bugüne kadar olmamıştır, bundan sonra da olmaz. Eğer zamanında vadettiğiniz gibi -buradan gelen sese ilişkin söylüyorum- ya da bugün elini tutup o gün topa tuttuklarınızın dediği gibi bazı yerleşim birimlerinin isimlerinin değişmesi olacaksa kanunla olacak. O olduğu gün kim hangi tutumunda devam ediyor, kim karşısında yer alıyor, kim savruluyor, görürüz. Cumhuriyet Halk Partisinin Tunceli'mizle de, Dersim'le de hiçbir sorunu yoktur." dedi.

CHP'nin 'Atatürk' konusunda MHP tarafından eleştirilemeyeceğini söyleyen Özel, "Ama şu kadarını söyleyelim: Aman, aman, aman! Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisine Atatürkçülüğü falan hatırlatıyor, çizgi koyuyor, fark koyuyor. Kardeşim, bunu söyleyebilmek için önce sen "Atatürk'e zerre muhabbet besleyen ne ölüme ne dirime gelsin." diyen adamın cenazesine koşturanlarla ittifak yapmayacaksın. Bunu söylemek için, bunu söyleyebilmek için sen, Atatürk'ün bu topraklara, bu çatıya kazandırmış olduğu bağımsızlıktan, egemenlikten sonra, onunla eşit ve koşut olarak parlamenter demokrasi ortada dururken sen nasıl bir mahkûmiyet, nasıl bir mahcubiyet, nasıl bir tabiiyet içinde olduğu hâlâ izah edilemeyen bir tutumu 180 derece dönüştürüp de bugün bizlere söylediğin lafların 10 mislini söyleyenlere nasıl gittin de yandaş oldun, koltuk değneği oldun kendi tabanına onu izah et önce." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi TBMM Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül ise "Bu, CHP'nin Seyit Rıza ile Mustafa Kemal Atatürk arasındaki seçimi konusundaki netlikle çözülebilecek bir meseledir. CHP o netlikten son derece uzaktır bugün. Bunu netleştirmekle alakalı yapacakları çalışmalar çok fazladır. Bunun yerine, Milliyetçi Hareket Partisinin kendi siyasetini, Milliyetçi Hareket Partisinin geçmişten bugüne uygulamış olduğu siyaseti sorgulamak noktasına girmesi de ayrıca sıkıntılı bir tutumdur.Şimdi bunu kabul etmemiz nasıl mümkün olsun? Terör örgütünün belirleyici olduğunu ifade etmek, terör örgütüne imkân tanımak, onun ekmeğine yağ sürmek olarak ifade ediyorlar. Bizim böyle bir anlayışa sahip olmamız mümkün değildir. Terörle hayatının her döneminde en şiddetli şekilde mücadele etmiş, "Terörle asla müzakere edilmez mücadele edilir." diyen bir siyasi parti bugün de terörle mücadelenin en şiddetli şekilde yapıldığı bir dönemde çok tabii bir şekilde terörle mücadelenin yanında saf tutuyorsa, onun karşısında terörle mücadele etmek yerine terör yuvalarını, terör örgütlerini "terör örgütü" olarak tanımlamayan ve "Onlara sırtımı yasladım." diyenlerle beraber olmayı kendine yakıştıran ve aynı zamanda PKK'yla beraber olduğu çok iyi bilinen PYD'yi terör örgütü dahi saymayan bir anlayışın bugün Atatürk'ün partisinde vücut buluyor olması Türkiye adına bir kayıptır. Bu kayıptan dolayı sadece onlara değil, bu memleketin bir vatandaşı, bir ferdi olarak bizler de büyük bir üzüntü ve tereddüt yaşamaktayız. Ayrıca, kendilerinin, Milliyetçi Hareket Partisine seviye göstermek makamında da olamayacağını ifade etmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi elli yıllık siyasi hayatında her zaman seviyeli, tutarlı ve millî bir anlayışı her zaman siyasetine hâkim kılmıştır, bu anlayışla siyasetine de devam edecektir diyorum." dedi.