KPSS B Grubu Sınavları Her Sene Yapılsın Talebi TBMM'de (KPSS B Grubu Nedir?)

KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması için adaylar sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor. TBMM'de ise bu konu gündeme geldi.

KPSS B Grubu Sınavları Her Sene Yapılsın Talebi TBMM'de (KPSS B Grubu Nedir?)

KPSS B grubu çağrısı.

TBMM'de KPSS B grubu ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Adana Milletvekili Orhan Sümer yaptığı açıklamada, KPSS B grubu sınavlarının her sene yapılması gerektiğini söyledi.

Genel Kurul 'da söz alan Sümer, KPSS B grubu sınavlarının 2 yılda bir yapılması nedeniyle mağduriyetler oluştuğunu söyleyerek, sınavın her sene yapılması gerektiğini istedi.

Genel Kurul 'da konuşan Sümer, "Milyonlarca gencimizin büyük emek vererek hazırlandığı Kamu Personeli Seçme Sınavı ne yazık ki mağdur yaratmaya devam ediyor. KPSS B grubuna dâhil olan mesleklere yalnızca çift yıllarda alınan puanlarla atama yapılması dolayısıyla sistemde büyük yığılmalar ve kılavuz açıklama sorunu meydana gelmektedir. Siyasi, sosyal, idari alanlarda ulusal ve uluslararası önemi haiz meslek gruplarına mensup KPSS B grubu adaylarının sınav ve atama sistemiyle mağdur edilmesi kamu kurumlarına liyakat sorunu oluşturmaktadır.

Ayrıca tüm dünyanın acı bir şekilde tecrübe ettiği Covid-19 salgınında sağlık emekçilerinin değerini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Ancak Sağlık Bakanlığı atama kılavuzunun yayınlanmaması başta puanlarını bir sonraki seneye kullanamayacak olan binlerce sağlıkçımızı zor duruma düşürmektedir. Buradan ilgili bakanlıklara sesleniyorum: Gençlerimizin KPSS mağduriyetlerine son verilsin." dedi.

KPSS B GRUBU NEDİR?

Her çift yılda yapılan Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinden oluşan KPSS'dir. 

KPSS B Grubu, kamu kurumlarındaki kadro ayrımını ifade etmektedir. Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka herhangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır. ... adına ÖSYM tarafından ilan edilir. Bunun için ÖSYM bir tercih kılavuzu hazırlar.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA