Kılıçdaroğlu'ndan Mahkumlara Af İçin Önemli Çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu ve önemli bir çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan Mahkumlara Af İçin Önemli Çağrı

Kılıçdaroğlu 'ndna mahkumlara af açıklaması.

İsmail Küçükkaya 'nın konuğu olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümete mahkumlara af konusunda seslendi. 

CHP SOKAĞA ÇIKACAK DİYE BEKLİYORLARDI

Kılıçdaroğlu açıklamasına, "Size 4 pusula veriliyor. aynı zarfın içine koyup sandığa atıyorsunuz. Görevliler aynı görevliler. Sandıkta diyorlar ki aynı zarftan çıkan 3 pusula doğrudur biri yanlıştır. Kimsenin aklı almıyor. Ama YSK bunu iptal etti. Bizim adalet sistemimize vurulan en büyük darbedir bu. Dolayısıyla yeniden seçime gideceğiz. Kimin oyu iptal edildi? Vatandaşın oyu. Şunu bekliyorlardı. CHP sokağa çıkacak." şeklinde başladı.

Erdoğan 'ın İmamoğlu hakkında yaptığı açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, "Ordu Valimiz hakaret işini yargıya götürmesi halinde bu konuda yargının vereceği kararı ben bilemem ama yargının vereceği karar bu işin önünü kesebilir" sözlerine) Sana bu yetkiyi kim verdi? Efendim yargı bilmem ne olursa. Nasıl mahkeme bilecek o işi, talimat verecek. Bir şekilde hapse atılacak. Akıl var mantık var sen bir ülkeyi yönetiyorsun, sana bu insanlar oy vermiş. Sana cumhurbaşkanı olma kapısını kim açtı? Biz açtık. Sana açtığımız kapıdan yürüyüp demokrasiyi geliştireceğine, katlediyorsun." dedi.

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

Mahkumlara af konusuna da değinen Kılıçdaroğlu AK Parti'ye, "Af konusunda samimiyseniz getirin meclise süratle geçirelim" çağrısını yaptı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA