Kemal Kılıçdaroğlu: İbadet Allah İçin Yapılır, Siyaset İçin Değil"

CHP 'den Ayasofya'daki ilk namaz için açıklama geldi. Edinilen bilgilere göre Kemal Kılıçdaroğlu ilk namaz davetini kabul etmemişti. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bunun temel sebebi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ibadet Allah için yapılır, siyaset için değil" denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu: İbadet Allah İçin Yapılır, Siyaset İçin Değil"

CHP'den Ayasofya açıklaması.

Bugün son dakika olarak geçilen bilgide CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Ayasofya'daki ilk namaz davetini kabul etmediği öğrenildi. 

24 Temmuz 2020 Cuma günü  kılınacak ilk namaz için Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş liderlere davette bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ibadetin kameralar önünde yapılmasını doğru bulmadığını bildirerek daveti kabul etmediği öğrenildi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ OLACAK

Edinilen bilgilere göre 24 Temmuz 2020 'deki ilk cuma namazında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olacak.

AKŞENER KABUL ETTİ

Hürriyet 'ten Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daveti kabul ettiğini söyledi.

HATIRLATMA

CHP kaynakları  şu açıklamayı yaptı:

"Bugün bazı gazete ve köşe yazılarına yansıdığı üzere, Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş, Ayasofya'da kılınacak cuma namazı için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak davette bulundu. Davet için teşekkür eden Sayın Genel Başkanımız, ibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini hiçbir zaman doğru bulmadığını belirterek, daveti geri çevirdi. Bilindiği üzere Sayın Genel Başkanımız, Adalet Yürüyüşü sırasında Ramazan Bayramı namazını da küçük bir köy camiinde, kameralara kapalı bir ortamda kılmıştı. Bunun temel sebebi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ibadet Allah için yapılır, siyaset için değil" düşüncesine inanmasıdır."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA