İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci İhalelerine İtirazı İçin Karar Verildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı ve İBB 'nin Haydarpaşa ile Sirceki ihalelerine yaptığı itirazın reddedildiğini duyurdu.

İBB'nin Haydarpaşa ve Sirkeci İhalelerine İtirazı İçin Karar Verildi

İBB 'nin Haydarpaşa ve Sirkeci Garları itirazı reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı. Twitter adresi üzerinden açıklama yapan İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci garları için yapılan ihalenin sonucuna ilişkin mahkeme kararının verildiğini ve İBB 'nin itirazının reddedildiğini duyurdu.

DANIŞTAY 'A GİDECEK

Bilindiği üzere Bakanlık, İBB 'nin Haydarpaşa ve Sirkeci için yeterli donanıma sahip olmadığını bildirmiş ve ihaleyi İBB 'ye vermemişti. Ekrem İmamoğlu ise kararı mahkemeye taşımıştı. Mahkeme kararını verdi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nin itirazı reddedildi. İmamoğlu yaptığı açıklamada kararı Danıştay 'a götüreceklerini söyledi.

İmamoğlu 'nun açıklaması şu şekilde:

"Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay'a götüreceğiz. Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır."