Güvenlik Görevlilerine Yıpranma Payı Teklifi Meclise Geldi

Güvenlik görevlilerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada güvenlik personellerine yıpranma payı için kanun teklifinin TBMM'ye sunulduğuna yer verildi.

Güvenlik Görevlilerine Yıpranma Payı Teklifi Meclise Geldi

Güvenlik görevlilerini ilgilendiren teklif geldi.

On binlerce güvenlik görevlisini yakından ilgilendiren bir kanun teklifi TBMM 'ye geldi. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi tarafından hazırlanan kanun teklifi özel güvenlik görevlilerini yakından ilgilendiriyor. Bugün Meclis Başkanlığı 'na sunulan vegörüşmelerinin başlaması için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gönderilen 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile özel güvenlik görevlilerinin fiilî hizmet süresi zammından faydalanmalarının amaçlandığına yer verildi. 

TEKLİFİN GEREKÇESİ

Mehmet Ali Çelebi tarafından hazırlanan ve TBMM 'ye sunulan kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde açıklandı:

KANUN TEKLİFİNİN METNİ

Güvenlik görevlilerine 90 günlük fiili hizmet zammı verilmesi için sunulan kanun teklifinin tam metni şu şekilde:

FİİLİ HİZMET SÜRESİ ZAMMI NE DEMEK?

Fiili hizmet süresi zammı, diğer adı ile yıpranma payıdır. Güvenlik görevlilerine her yıl için 90 gün yıpranma hakkı verilmesi teklif ile amaçlanıyor.

ŞİMDİ NE OLACAK?

CHP'li Mehmet Ali Çelebi tarafından verilen kanun teklifinin önümüzdeki günlerde Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi ve oylanması bekleniyor. Oylamadan geçmesi sonrası teklif Genel Kurul'a gelecek.

TEK TİP KIYAFET

Güvenlik görevlilerine tek tip kıyafet uygulaması geldi. Yeni kıyafetler için TIKLAYIN