Geçici İşçiler ve TYP Çalışanları İçin Kanun Teklifi

Geçici işçiler ile TYP çalışanlarını ilgilendiren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna geldi. İşte söz konusu teklifin detayları.

Geçici İşçiler ve TYP Çalışanları İçin Kanun Teklifi

Geçici işçiler ve TYP personellerini ilgilendiren kanun teklifi geldi.

Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin tarafından bir kanun teklifi hazırlandı. TBMM 'ye verilen ve bugün Plan Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna geldi. Komisyona gelen kanun teklifi, "Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi" başlığı ile yayımlandı. 

Yayılanan kanun teklifinin özeti ise şu şekilde:

"Teklif ile, geçici iş pozisyonlarında çalışan geçici işçilerin 1/7/2020 itibarıyla sürekli işçi kadrolarına geçirilmesi, söz konusu geçişten dolayı bu işçilerin ücretleri ile diğer malî ve sosyal haklarında artış yapılmaması ve bu işçilere herhangi bir tazminat ödenmemesi ancak kıdem tazminatına esas olan toplam hizmet sürelerinin, İş Kanunu uyarınca ödenecek kıdem tazminatının hesabında kıstelyevm usulüyle uygulanması amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

TBMM 'ye sunulan kanunu teklifinin tam metni şu şekilde:

ŞİMDİ NE OLACAK?

Geçici işçiler ve TYP çalışanları için verilen kanun teklifinde personellerin düşük ücrete çalıştığı ve 2-3 ay işsiz kaldığı , zorunlu ihtiyaçlarını , temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı , bu nedenle işçilerin sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi gerektiğine yer verildi.

Kanun teklifi komisyonda görüşülecek. Komsiyonda teklif kabul edilirse teklif Genel Kurula gelecek.

Süreci kamubulteni.com olaral takip edeceğiz. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin.