Erdoğdu'dan Enflasyon Açıklaması: Memur-İşçi ve Emekliye Düşük Maaş Zammı İçin..

CHP 'li Aykut Erdoğdu bir son dakika açıklaması yaptı ve "Zam yağmuru devam ediyor ama Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre, enflasyon tek haneye düşmüş. İşçi, memur ve emeklilere düşük zam için tek hane aldatmacası sahnede" dedi.ç

Erdoğdu'dan Enflasyon Açıklaması: Memur-İşçi ve Emekliye Düşük Maaş Zammı İçin..

CHP'den memur, emekli ve işçi maaş zammı açıklaması.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu bir yazılı açıklama yaptı. Erdoğdu yaptığı yazılı açıklamada  son bir yılda doğalgaza yüzde 57, elektrik fiyatlarına yüzde 56, benzine ise yüzde 32 seviyesinde zam geldiğini söyledi ve enflasyon rakamlarını eleştirdi..

Hükümetin ,  IMF' nin isteği doğrultusunda, memurlara ve emekli ile işçilere düşük maaş zammı vermesi ve kayıpların telafi edilmesi yaptığı bu uygulamadan vazgeçerek, beklenen enflasyon oranına göre ücret artışı yapmayı düşündüğünü savunan Erdoğdu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Zam yağmuru devam ediyor ama Türkiye İstatistik Kurumuna göre enflasyon tek haneye düşmüş. İşçi, memur ve emeklilere düşük zam için tek hane aldatmacası sahnede. Enflasyon ne olursa olsun açıkladıkları yüzde 5 hedefine göre ücret artışı, ücretlilerin alım gücünde büyük gerilemeye neden olur. Ancak 2019-2022 Ekonomi Programı'nda bunu açıkça yazdılar. Şimdi halktan gelecek tepkiyi azaltmak için TÜİK'in de devreye girdiğini ve bir tek hane aldatmacasının sahneye konduğunu görüyoruz. Ancak başta elektriğe ve doğal gaza yapılan zamlar olmak üzere her ürün ve hizmette zam yağmuru devam ediyor. TÜİK'in yaptığı düzenlemeler dahi kar etmeyecek ve biz önümüzdeki aylarda enflasyonun tekrar yükseldiğini göreceğiz."

TÜİK MARKET AÇSIN

TÜİK  'in açıkladığı enflasyon ile hayat pahalılığı arasındaki makası giderek açtığını söyleyen Erdoğdu, "TÜİK açıkladığı fiyatlardan bir market zinciri kursun hepimiz oradan alıveriş yapalım. Sadece akaryakıt, doğal gaz ve elektrik zamları ile bunların hayatın diğer alanlarına etkisi düşünüldüğünde, fiyat düşüşü iddialarıyla yapılan TÜFE hesaplamasının şaibeli olduğunu anlamak için konunun uzmanı olmaya gerek yok" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA