Ekrem İmamoğlu'ndan 'Seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mısınız?' Sorusuna Yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. İmamoğlu yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'Seçimlerde Cumhurbaşkanı Adayı Olacak Mısınız?' Sorusuna Yanıt

Ekrem İmamoğlu'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması.

Son günlerde erken seçim açıklamaları art arda gelirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 2023 yılında zamanında yapılacağını söyledi. 

Haber Global ekranlarında Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sunumu ile ekranlara gelen 'Az Önce Konuştum' adlı programa konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Programda merak edilenleri de cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı ile ilgili gelen soruya da yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

İmamoğlu bu soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanlığı makamına hazırlanma diye bir şey olabilir mi? Benim tek gündemim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul kenti. Siyasi geçmişime bakalım; Beylikdüzü Belediye Başkanı adayı olmam istendiğinde ön seçim istedim, kazanınca oldum. Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sürecimi biliyorsunuz. Bu konuda 'ben istiyorum' diye bir şey olamaz."