Ekrem İmamoğlu Hakkında Soruşturma: İşte Nedeni

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, canlı yayında yaptığı açıklamada Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi. Murat Ongun bu açıklamayı doğruladı.

Ekrem İmamoğlu Hakkında Soruşturma: İşte Nedeni

Murat Ongun: Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun yaptığı son dakika açıklamasında Meral Akşener'i doğruladı ve Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul afişleri nedeniyle soruşturma açıldığını söyledi. Ongun Twitter'dan yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

"İYİ Parti Genel Başkanı Sayın @meral_aksener’in bugün FOX TV’de yaptığı, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında açılan Kanal İstanbul soruşturması açıklaması doğrudur.

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa'nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen "İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı" iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir ."