Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Borçlarının Yapılandırması Teklifi TBMM'de

Tarım Kredi borçlarının yapılandırılması teklifi meclise geldi. Hazırlanan kanun teklifinde çiftçilerin borçlarının da yapılandırma kapsamına alınması gerektiğine yer verildi.

Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Borçlarının Yapılandırması Teklifi TBMM'de

Tarım kredi borçları teklifi Mecliste.

Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi BAKIRLIOĞLU bir kanun teklifi hazırladı. Bakırlıoğlu hazırladığı kanun teklifinde çiftçilerin Ziraat Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yapılandırmasını istedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na bugün gelen 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi önümüzdeki günlerde, bütçe görüşmeleri sona erdikten sonra gündeme alınacak. 

Söz konusu teklifin özetinde Bakırlıoğlu "Teklif ile; Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal kredilere ilişkin borçların yapılandırılması amaçlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

GEREKÇE

Komisyona gelen kanun teklfiin gerekçesi;

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

Teklif önümüzdeki günlerde komisyona gelecek ve oylanacak. CHP'nin sunduğu teklifi, Komisyonun kabul etmesi durumunda teklif görüşülüp Genel Kurula gönderilecek.