CHP'den Sahra Hastanesi Eleştirilerine Cevap

Cumhuriyet Halk Partisi 'nden sahra hastanesi eleştirilerine yanıt geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir açıklamasında, "Çok büyük rakamlar ödenerek yapılmış şehir hastaneleri ile salgına yönelik olarak yapılmış bu tür sahra hastanelerin kıyaslamasını yapanlar dünyadaki örneklerden bihaberler." dedi.

CHP'den Sahra Hastanesi Eleştirilerine Cevap

CHP 'den sahra hastanesi açıklaması.

Adana 'da fuar alanında yapılan hastane ile ilgili CHP 'den son dakika açıklaması geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir yaptığı açıklamada sahra hastanesi eleştirilerine cevap verdi. 

Demir yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

"Sahra hastanesi, kısa sürede kurulan, geçici hastanelere verilen isimdir ve genellikle bu hastaneler yatay mimari tarzında inşa edilir.

Birçok hastaya aynı anda müdahale imkânı sağlayan sahra hastaneleri, hastaların kalıcı ve daha güvenli bir hastaneye yerleşmeden önce ilk olarak tedavi bakım gördüğü mini hastane ya da mobil tıbbi birimdir.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, yaklaşık 15 gün önce “Gerek duyulursa 1000 yataklı sahra hastanesi olarak TÜYAP Fuar Alanı kullanılabilecek" açıklamasını yaptı.

Devamında ise:

“Biz lüks bir hastane yapıyoruz demedik bu mantıkla da yola çıkmadık. Lüksün hayat kurtaramayacağını da biliyoruz. Adana’da yeterince sağlık kuruluşu ve yatak sayısı var. Ancak salgının hangi noktaya ulaşacağını hiçbirimiz kestiremeyiz ki.”

“Yarın bir gün yatağa ihtiyaç duyulduğunda, kullanıma hazır olması amacıyla kapalı bir mekanda ısıtmalı-soğutmalı ve steril ortamda bir ortam oluşturalım dedik. Allah ihtiyaç hissettirmesin ama tedarikli olmakta fayda vardı. Bunun neresi yanlış.” ifadelerini kullandı.

Çok büyük rakamlar ödenerek yapılmış şehir hastaneleri ile salgına yönelik olarak yapılmış bu tür sahra hastanelerin kıyaslamasını yapanlar dünyadaki örneklerden bihaberler."