Bursa Milletvekili Erkan Aydın'dan Sağlık Bakanı'na 'İhale' Sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması için TBMM'ye soru önergesi verdi. Bursa'daki kamu hastaneleri yemekhanelerinde çıkan yemeklerin insan sağlığına aykırı koşullarda hazırlandığı ve dağıtıldığının bildirildiğini belirten Erkan Aydın, ihalelerin tek bir firmanın tekeline bırakıldığını vurguladı.

Bursa Milletvekili Erkan Aydın'dan Sağlık Bakanı'na 'İhale' Sorusu

CHP'li Erkan Aydın'ın yazılı soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması için;
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. ( 20.06.2019)

  Erkan AYDIN
Bursa Milletvekili

    
Bursa İli’ndeki kamu hastaneleri yemekhanelerinde çıkan yemeklerin insan sağlığına aykırı koşullarda hazırlandığı ve dağıtıldığı bildirilmektedir.
Yemekler nedeniyle hekimlerin ve sağlık çalışanlarının başta dizanteri olmak üzere çeşitli hastalıklara yakalandığı kaydedilmektedir.

Yerel basında yer alan bazı haberlere göre; yemeklerin içinden kıl, yün, tüy hatta böcek çıktığı, tüm şikayetlere rağmen bu konuda bir önlem alınmadığı iddia edilmektedir.
Hastanelere yemek dağıtım işini tek firmanın yaptığı ancak söz konusu firmanın uyarı ve cezaları dikkate almayarak hijyenik şartları iyileştirmediği kaydedilmektedir?
Bu bağlamda;
1.    Bursa’daki kamu hastanelerine yemek dağıtım işi neden tek bir firmanın tekeline bırakılmıştır?
2.    Firma ihaleyi hangi şartlarda kazanmış, kendileriyle nasıl bir sözleşme imzalanmıştır? Söz konusu firmanın yükümlülükleri nelerdir?
3.    Firmanın siyasi iktidarla dolaylı ya da dolaysız bir ilişkisi söz konusu mudur?
4.    Firma tüm uyarı ve cezalara rağmen firma hijyenik şartları neden iyileştirmemektedir?
5.    Yemeklerden zehirlenen veya hastalık kapan sağlık çalışanlarının şikayetleri Bakanlığı’nız tarafından incelenmiş midir? Bu konuda bir inceleme yapıldıysa hangi sonuçlara ulaşılmıştır?
6.    Yemekler konusunda hastane yönetimince hazırlanan tutanaklar Bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmiştir? Eğer bir değerlendirme yapıldıysa şartlar neden düzeltilmemektedir?