Bankaların Kredi Vermediği Vatandaşlar Dikkat: Sicil Affı Meclis Gündeminde

Bankalar, kredi puanı kötü olanlara, sicili bozuk olan vatandaşlara kredi vermiyor. Temel İhtiyaç kredisinden de hüsranla ayrılan bu vatandaşların mağduriyeti TBMM'de gündeme geldi.

Bankaların Kredi Vermediği Vatandaşlar Dikkat: Sicil Affı Meclis Gündeminde

Sicil affı Meclis gündeminde.

Pandemi sürecinde bazı vatandaşlar, kamu bankalarına temel ihtiyaç kredisi için başvuru yaptı. Bankalar ise milyonlarca kişiye düşük faizli ihtiyaç kredisi verdi. Krediler kullandırıldı.

SON SONUÇLAR AÇIKLANDI

Geçtiğimiz hafta temel ihtiyaç desteği kredisinde yeni sonuçlar açıklandı. Açıklanan sonuçlarda bekleyen birçok vatandaş şok oldu. Devlet destekli verilen kredide kamu bankaları vatandaşlara red cevabı verdi. Gerekli şartları taşımadığı için red cevabı alan vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi.

TBMM 'de konuşan Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bu konularda yaşanan mağduriyeti dile getirdi. Birçok vatandaşarın kredi alamadığını söyleyen Yalım, sicil affının biran önce gelmesini talep etti.

Meclis Genel Kurulu 'nda söz alan Yalım şu ifadeleri kullandı:

"Ulaştırma Bakanının dikkatine, araç muayene istasyonları ödemeyi hâlâ nakit talep ediyorlar. 2020 yılındayız, hem pratik hem de güvenlik açısından araç muayene istasyonlarında kartla ödeme yapılabilmesinin düzenlemesini Ulaştırma Bakanından talep ediyorum.

Diğer bir sorun Ekonomi Bakanının dikkatine, kahvehane ve eğlence sektöründe gerekli destek verilmediği gibi, açılışlarına da hâlâ izin verilmedi. Bir an önce kahvehane eğlence sektörünün gerekli önlemler alınıp açılış izni verilmesini talep ediyorum.

SİCİL AFFI

Diğer bir sorun ise pandemi sürecinde birçok esnaf ve vatandaş kredi talep etti  ancak kredileri reddolundu. Bu sebepten dolayı bir an önce sicil affının da çıkarılmasını özellikle talep ediyorum."

Peki sizce sicil affı gelmeli mi ? Aşağıdaki yorum kımsından taleplerinizi yazabilirsiniz.

PTT'nin SMS ile kredi kampanyası başladı. Başvuru detayları için TIKLAYIN