Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sabah Gazetesine: Acıyarak Takip Ediyoruz

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada Sabah Gazetesi 'nin yazısına sert şekilde tepki gösterildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Sabah Gazetesine: Acıyarak Takip Ediyoruz

Sabah Gazetesi 'nin o haberi hakkında açıklama.

Sabah Gazetesi bugün flaş bir yazı kaleme aldı. Haber, “Büyükşehir’in Kart Oyunu” başlığı ile verildi ve  “Büyükşehir Belediyesi, 600 TL abonelik ücreti almak için kartlı aboneleri faturalı sisteme geçirmeye zorluyor. Görevlilerin, karttan vazgeçmeyen doğalgaz sayaçlarını bozduğu iddia edildi. Sayacı bozulan vatandaşlar isyanda” ifadelerine yer verildi. 

BELEDİYE İLE BAĞI KALMADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara’da yaşayan her vatandaşın bildiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgazın özelleştirilmesinin ardından ilgili kurumla organik hiçbir bağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla doğalgaz şirketinin müspet ya da menfi kararlarının Büyükşehir Belediyemizle ilgisi olmadığı net bir biçimde ortadadır.

Kaldı ki ilgili ilgili şirketin bazı uygulamalarına karşı kişisel olarak da dava açıp gündem oluşturan kişi Başkanımız Mansur Yavaş’ın ta kendisidir. Başkan Yavaş’ın, Ankaralının hakkını korumak için seçimlerden önce, Danıştay 13. Daire’ye ‘Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararının iptaline ilişkin açtığı dava devam etmektedir.

Başkanlık görevine başlamasının ardından açtığı kişisel ve kurumsal davalarla da Başkan Yavaş vatandaşların hakkını korumak için önemli girişimlerde bulunmuş, bu girişimler medyada ve kamuoyunda büyük ses getirmiştir. Aynı zamanda ilgili tüketici STK’larıyla bir araya gelinerek süreci vatandaş lehine sürdürmede ortak hareket etme konusunda basın toplantısı düzenlenmiştir. Bu süreç gerek Belediyemiz ve Başkan Yavaş gerekse ilgili STK’lar tarafından yakinen takip edilmektedir.

Hal böyle iken, Ankaralıların aklıyla alay etme girişimi olan bu manşetlerin amacı ve çamur haberciliğinde ısrar edenlerin hedefi yine kadük kalmaktadır. Üstelik 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde, “gazetecilik” gibi onurlu bir mesleğin mensuplarının, zor şartlarda ve Türkiye’nin dört bir yanında haber yapmak adına alın teri döktüğü bir ortamda bu manşetlerin atılmasını, haberi yapan ve yayınlayanlar adına acıyarak takip ediyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA