"1 Milyon Suriyeli Daha Gelecek"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da Mobilyacılar ve Lakeciler Odasını ziyaret etti. Burada gündemdeki meseleler ve suriyelilerin durumuna dair değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri, Suriyelilerin ülkesine gönderilmesi gerektiğini, İdlib'den 1 milyon suriyelinin daha Türkiye'ye gelmeye hazırlandığını söyledi.

"1 Milyon Suriyeli Daha Gelecek"

CHP Lideri'nin konuşması şu şekilde: Suriyeliler için ne yapılması lazım? Suriyeliler için yapılacak 1 dış politikada Esadla konuşmamız lazım. Rusya konuşuyor, Fransa konuşuyor, biz kan davası haline getirmişiz, yahu konuşalım bizde. Arkadaş bu suriyeliler al diyelim, güvenliğini sağla diyelim. Güvenliği sağlama konusunda bizim yapabileceğimiz bir şey varsa onu da yapalım. Ben AB'ye gittim, orada dedim ki, "Suriye'nin bu hale gelmesinde en büyük sorumluluk size aittir.Suriye'de müslümanlar birbirini öldürürken siz seyrettiniz.

Ne zaman mülteciler geldi vay efendim ne oluyor dediniz. Suriyede iç savaşı bitirin, ve sonra elinizi cebinize atın. Yolunu, hastanesini, parkını yapacaksınız. Suriyelileri biz oraya göndereceğiz" kimse gönüllü gitmez. Suriyelileri evini, yolunu hastanesini yaptıktan sonra gideceksin dememiz lazım. İdlib'den 1 milyon suriyeli daha gelecek. Siz sanmayın sadece burada sorun var. 81 ilde de sorun var. Bu suriyeli sorunu çözülmesi laızm. İnsan haklarına saygılı şekilde çözülmesi lazım. Çözülür mü , çözülür niye çözülmesin.