Van'da Korona Salgını: Entübe ve Yoğun Bakım Hasta Sayısı Artıyor

Son dakika açıklaması: Van Valisi yaptığı son dakika açıklamasında corona yoğun bakım ve entübe hasta sayısının en yüksek seviyeye çıktığına yer verildi ve önemli uyarılar yapıldı.

Van'da Korona Salgını: Entübe ve Yoğun Bakım Hasta Sayısı Artıyor

Van Valisi açıkladı: Şehirde entübe ve yoğun bakım hastası arttı.

Mart ayında görülen ilk vakanın üzerinden 4 aydan fazla zaman geçti. Korona salgını ise hala devam ediyor. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği uyarısı yapılırken bir son dakika açıklaması Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez 'den geldi.

Bilmez yaptığı yazılı açıklamada , kentte ilk defa corona nedeniyle yoğun bakımda yatan ve entübe hasta sayısının arttığını söyledi.

GENELİ 60 YAŞ ÜSTÜ

Vali yaptığı açıklamada , rahatsızlandığı için hastaneye gelen ve corona testi yapılan vatandaşların yüzde 70 'inin 60 yaş üstü olduğunu söyledi. 

Vatandaşların kurallara uymasını isteyen Vali Bilmez, "İlk defa yoğun bakım ve entübe hasta sayımız artmıştır. Bundan dolayı özellikle yaşlılarımız zorunlu olmadıkça evden çıkmamalı. Tüm vatandaşlarımız da hem kendi hem de yaşlılarının sağlığını korumak, pandeminin yayılmasını önlemek adına maske takıp, sosyal mesafe ve hijyene dikkat etmelidir. Vakaların artmasıyla birlikte alınan Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla son günlerde hastanelerde yaşanan yoğun hasta ziyaretleri de yasaklanmıştır. Öte yandan yaz mevsimiyle düğünler artmıştır. Düğün sahiplerinin pandemi kuralları kapsamında düğünlerini yapmaları gerekmektedir. Bununla ilgili kurulan bir komisyon, düğünlerde denetleme yapacaktır. Yapılan denetimlerde kurallara uymayanlara gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Riskin farkında olalım, tedbirlere uyalım." dedi.

KORONA VAKA SAYISI

Şehirde şimdiye kadar koronaya yakalanan 100 hastanın hastanede , 35 'inin ise tedavisinin evlerde sürdüğüne yer verildi. Hastanede olan vatandaşlardan 13 '!ü yoğun bakımda. Bilmez, şu ana kadar 1270 hastanın da iyileşerek taburcu edildiğini aktardı.

5 hasta ise entübe.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA