Vali İsyan Etti: "KYK'da Karantinaya Aldığımız 1 Kişi İçin 15 Kişi Arıyor. Acil İşi Varmış"

Rize Valisi bir son dakika açıklamasında bulundu. Vali Çeber yaptığı açıklamada, karantinaya 1 kişinin alınması sonrası 15 kişinin kendisini aradığını söyledi.

Vali İsyan Etti: "KYK'da Karantinaya Aldığımız 1 Kişi İçin 15 Kişi Arıyor. Acil İşi Varmış"

Vali: Bir kişiyi karantiyana alınca 15 kişi arıyor.

Rize Valisi dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. Vali Kemal Çeber, karantinada olması gerekirken dışarıda yakalananların KYK yurtlarına alındığını , bu kişilerin sayısının 200'ü aştığını söyledi. Çeber açıklamasında , yakalanarak yurtlara götürülen kişiler için kendisinin arandığını ve onu eve göndermesinin istendiğini söyledi. 

Vali Çeber konu ile ilgili, “Yurtta misafir ettiğimiz kişi sayısı 200’ü geçti ve bunların tüm maliyetini biz karşılıyoruz. Kendisi biliyor Covid-19 testinin pozitif olduğunu yada temaslı olduğunu ‘Bende bir şey yok’ diyor. Bizde onlara bunu yapmayı istemiyoruz ama 1 kişi yurda aldığımızda 15 kişi bizi arıyor. ‘Şu yakalanmış, haberi yokmuş, bu seferlik bağışlasanız. Sayın valim şu yakalanmış ama şöyle de acil bir işi varmış’ diyorlar. Yok, bir tane bile istisna yapmadık. Bu konularda iyi niyetli görüyorum ama bizi de kimsenin yormaması lazım. Kimsenin de bu tip şeylere girmemesi lazım. Dolayısıyla taviz veremeyeceğimiz bir konu bu. İzolasyonda olması gerekenler dışarıda yakalandığında, 3 bin 150 lira para cezası anında kesiliyor. Sonra yurda gidiyor, kendisi için takdir edilen izolasyon süresini orada tamamlıyor ve evinden uzak kalıyor. Aynı zamanda adli işlem için mahkemeye suç duyurusunda bulunuluyor. Bunların hepsi adli işlem de görüyor; ‘Halkın sağlığını tehlikeye atmaktan, kurallara uymamaktan’. Dışarıda yakalanmanın dışında ekstra bir veri de görülürse ondan da işlem yapılıyor. Aslında hiç gereği olmayan bir şey. Dışarıda yakalananların da mazeretleri benim bildiğim hep dışarıya çıkmadan halledebileceği işler." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA