Vaka ve Ölü Sayıları Arttı! Kritik Toplantı Bugün! Kısıtlamalar Geri Gelecek Mi?

Türkiye'de günlük koronavirüs vaka sayıları 1500'ü geride bırakırken, ölü sayısı da günden güne artış gösteriyor.

Vaka ve Ölü Sayıları Arttı! Kritik Toplantı Bugün! Kısıtlamalar Geri Gelecek Mi?

Sürekli devam eden ve can sıkmaya başlayan vaka sayısı artışının ardından bugün kritik bir toplantı gerçekleşecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında Sağlık Bakanlığı'nda Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı saat 17.00'de başlayacak. Bakan Koca, saat 19.00'da kameraların karşısına geçerek koronavirüsle mücadeledeki son durum, tedbir tavsiyeleri ve önümüzdeki sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Bir çok şehrimizde 65 yaş ve 18 yaş altı için çeşitli tedbirler alınırken, düğün, nişan, taziye ziyaretleri gibi bir çok etkinliğe de kısıtlama getirildi. Bu kısıtlamaların kapsamının genişletip genişletilmeyeceği, okullarla ilgili yeni önlemler alınıp alınmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı :Yasaklar Geri Gelebilir

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı bir programda, yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye'deki seyrine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son dönemlerde artan vaka ve ölü sayılarının endişe olduğunu belirten Prof. Dr. Kara, önümüzdeki süreçte kısıtlamaların tekrar gündeme gelebileceğini söyledi. Kara, "Canımız yanıyor,hasta sayısı gittikçe artıyor. Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız" ifadelerini kullanırken, virüsü atlatanların da tekrar koronavirüse yakalanabileceğini vurgulayarak, bu konuda tedbirin elden bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi. Önümüzdeki günlerde kısıtlamaların tekrar geri gelebileceği ihtimalini söyleyen Prof. Dr. Kara, aşı çalışmalarına ilişkin ise 2021'in bahar aylarını işaret etti.