Vaka Artışı Sonrası 6 Şehirde Karantina Başladı-İşte Karantiya Alınan Yerler

6 şehirde birçok mahallede, evde ve köyde yeni corona vakaları ortaya çıktı. Korona vakalarının ortaya çıkmasının ardından bölgelerde karantina uygulaması başladı. İşte karantinaya alınan yerler.

Vaka Artışı Sonrası 6 Şehirde Karantina Başladı-İşte Karantiya Alınan Yerler

Bugün karantinaya alınan yerler.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle birçok şehirde bazı bölgeler karantinaya alındı. Yeni coronavirüs vakalaırnın çıkmasının ardındna başlatılan karantina uygulaması 14 gün boyunca devam edecek. 

BURDUR 'DA KARANTİNA

Burdur 'dan gelen son dakika bilgisine göre Kozluca köyünün karantinaya alındığı bildirildi. 

Valilik tarafındna karantina ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"4 kişide korona virüs (Covid-19) vakasına rastlanması ve bunlarla temaslı 49 kişi olması sonucu 1113 nüfuslu merkeze bağlı Kozluca köyünde 10.08.2020 tarihi saat 08.00'dan itibaren karantina tedbiri uygulanmasına, köyün kontrol altına alınarak görevli personel haricinde (sağlık personeli, kolluk kuvveti vb.) giriş çıkışların kapatılmasına, vakalarla teması tespit edilen vatandaşların 14 gün süreyle tam ev karantinasına alınmasına ve bu süreç içerisinde tespit edilecek yeni temaslılara da aynı tedbirin uygulanmasına karar verilmiştir."

Burdur'da düğünler 4 saat ile sınırlandırıldı yemek verilmesi yasaklandı. 

ADIYAMAN

Adıyaman'da 29 evde karantina uygulaması başladı. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki mahallelerde bulunan 29 evin karantinaya alındığına yer verildi:

Kayalık,

Malazgirt,

Bahçelievler,

Yeni,

Cumhuriyet,

Bahçecik,

Siteler,

Yeni Sanayi,

Barbaros Hayrettin,

Karapınar,

Mehmet Akif,

Turgut Reis

TRABZON 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Trabzon Akçaabat Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ilçeye bağlı Eskiköy Mahallesi'nde Kovid-19 vaka ve temaslılarının artması nedeiyle karantina başlatıldığına yer verildi. İşte resmi açıklama:

"Bu kapsamda, karantina süresince tarımsal faaliyetlerin aksamasına mahal verilmeyecek şekilde tarımsal faaliyete müsaade edilmesine, karantinaya alınan mevkilerde giriş çıkışların yasaklanmasına, karantina süresince denetim ve takiplerin kolluk kuvvetlerince ve sağlık teşkilatınca hassasiyetle yapılmasına, karantinadaki vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanmasının sağlanmasına, karantina kararının karantinadaki tüm vatandaşlara ilanen ve Eskiköy Mahallesi muhtarına yazılı olarak tebliğ edilmesine Akçaabat Hıfzıssıhha Kurulunca karar verilmiştir."

BATMAN 'DA KARANTİNA

Batman'ın Kozluk ilçesinde yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında 25 ev karantina altına alındı.

Açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi evlerinde kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

TOKAT 'TA KARANTİNA

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı. Taşlıca köyünde 14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi.

ISPARTA 'DA KARANTİNA

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Başdeğirmen köyünde Kovid-19 vakaları ve vaka temaslı kişilerin sayılarında artış olması nedeniyle  karantina uygulaması başladı. 

Öte yandan Isparta'nın Senirkent ilçesinde de 6 vaka görülen bina karantinaya alındı

Senirkent Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçede 6 kişinin koronaya yakalandığına yer verilirken şu ifadeler kullanıldı:

"İlçemizde 6 pozitif vaka görülmüş olup, vaka sayısının artacağı öngörüldüğünden İlçe Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 24. Maddesi gereğince 10.08.2020 Tarih ve 08.02 Sayılı kararı ile korona virüs hastalığı (Covid-19) salgınının yayılımının önlenmesi amacı ile Kıbrıs Mahallesi Gülen Apartmanı 14 gün süre ile karantina altına alınmıştır"

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA