Türkiye'nin En Çok Konuştuğu Şehirlerdendi: 137 Sağlık Personeli Koronaya Yakalandı

Son dakika haberi: Zonguldak Valisi 'nden koronavirüs ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Vali Bektaş yaptığı açıklamada, şehirde 137 sağlık personelinin virüse yakalandığını dile getirdi.

Türkiye'nin En Çok Konuştuğu Şehirlerdendi: 137 Sağlık Personeli Koronaya Yakalandı

Zonguldak 'ta 137 sağlık personeli koronaya yakalandı. Vali 'den tepki çeken açıklama geldi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, bir basın açıklaması yaptı. Gazetecilere yaptığı açıklamada Bektaş, yeni tip koronavirüse karşı verilen mücadeleye değindi ve şehir sınırlarında alınan tedbirlerin süresinin daha da uzayacağını söyledi. 

Bektaş açıklamasında, "Hükümetimizin ülke genelinde alacağı kararları dikkate alarak bir düzenleme de biz yapacağız. Bunu hem Bilim Kurulumuzla müzakere ettik hem de Pandemi Kurulu ile istişare ettik. Herkesin kanaati bu konunun bir süre daha devam etmesi yönünde. İlçe sınırlarında aldığımız ilave tedbirlerin süresi muhtemelen devam edecek." ifadelerini kullandı.

137 SAĞLIK PERSONELİ KORONAYA YAKALANDI

Zonguldak 'ta sağlık personellerinin çok önemli görevlerde bulunduğunu ifade ederek sözlerini sürdüren Bektaş, şehirde toplamda 567 vaka olduğunu , bu vakalardan 137 'sinin sağlık personeli olduğunu dile getirdi. 

"Her türlü tedbiri alınmasına rağmen maalesef sağlıkçılarımız kendilerini koruyamadılar. Tüm arkadaşlarımızı uyardık. Bu bizim faturamızı ağırlaştıran olay oldu. Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık. Ama orada kendi aralarındaki ilişkilerinde yeteri kadar dikkatli olmadıkları için hem kendilerini sıkıntıya sokuyorlar, hem bizi sıkıntıya soktular. Bunun da artık azalacağını varsayıyoruz. Onlar bizim kahramanlarımız. Kendi hayatlarını ortaya koyan insanlar ama yeteri kadar dikkatli olmayınca sıkıntı yaşıyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA