Türkiye'de İkinci Koronavirüs Dalgası İçin Tarih Verdi

Türkiye 'de koronavirüs ikinci dalgasının ne zaman görüleceği konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs  Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap , tarih verdi ve uyardı.

Türkiye'de İkinci Koronavirüs Dalgası İçin Tarih Verdi

Türkiye 'de İkinci korona dalga açıklaması.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs  Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Azap yaptığı açıklamada sonbahar, kış aylarında koronavirüs salgınında ikinci bir dalga beklediklerini, bu nedenle vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. 

Haber Global adlı kanala konuk olan Prof. Dr. Azap,  canlı yayında merak edilen sorularını yanıtladı.  Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Azap, koronavirüsle ilgili herkesin merak ettiği "İkinci dalga olur mu?" konusuna da değindi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Virüs sürecinde en çok korkulan ikinci dalga ile ilgili enişe verici bir açıklamada bulunan Prof .Dr. Azap,  ikinci dalganın yaz aylarında beklenmediğini söyledi. Azap, "Yaz aylarında beklemiyoruz ama sonbahar, kışta 2020 yılının sonlarına doğru bir ikinci dalga olma olasılığı var gerçekten. Bunun sebebi de işte havaların soğumasıyla birlikte bu solunum virüsleri tıpkı grip, nezle yapan virüsler gibi, kapalı ortamları severler, iyi havalandırılamayan ortamları severler. Soğuk havayı severler ve ultraviyole ışınlarından da hiç hoşlanmazlar. Dolayısıyla havaların soğumasıyla tam da onların seveceği daha kolay bulaşabileceği insanlar arasında daha kolay dolaşabilecekleri bir ortam oluşmuş oluyor." dedi.

GRİP NASIL KASIM ARALIK'TA ARTIYORSA...

Covid 19 'un Grip ile aynı özellikleri taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Azap, grip hastalığının kış aylarında artması gibi koronanın da kış aylarında artabileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Azap, "Grip nasıl ki kasım, aralık aylarında artış gösterir, ocak şubat gibi çok grip vakası görürüz, sonra havaların ısınmasıyla birlikte grip vakaları azalır, yazın tek tük grip vakasıyla karşılaşırız, bu virüs de aynen onun gibi. Zaten çok benziyor pek çok özelliği grip virüsünü andırıyor. Bu nedenle bu virüste de biz, sonbahar kış aylarında bir ikinci artış bekliyoruz. Ama yaz aylarında ciddi bir artış olması, ikinci dalga olmasını beklemiyoruz." şeklinde sözlerini sonlandırdı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA