Tekirdağ ve Tokat'ta Maskesiz Dolaşmak Yasaklandı

Tekirdağ ve Tokat 'ta sokağa maskesiz çıkma yasağı geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada yasağa uymayanlara ceza verileceğine yer verildi.

Tekirdağ ve Tokat'ta Maskesiz Dolaşmak Yasaklandı

Son dakika haberi: Tokat ve Tekirdağ 'da sokağamaskesiz çıkmak yasaklandı.

İki şehirden daha açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Tokat ile Tekirdağ 'da sokağa maskesiz çıkmak yasaklandı. 

Önceki gün gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maskesiz dolaşmaya değinildi.

Açıklama sonrası Tokat Valiliği duyuru yayımladı ve"Tüm Tokat'ta açık ve kapalı alan olmak üzere her yerde maske takmak zorunlu hale getirilmiştir. Bu nedenle koronavirüs salgınının hızlı yayılım eğilimi gösteren yapısının engellenmesi ve bulaşma hızının durdurularak ilimizdeki sosyo-ekonomik hayatın bir an önce normalleşmesi amacıyla vatandaşlarımızın tamamının ikametlerinden çıktıkları andan itibaren maske kullanmaları zorunlu hale getirilmiştir. Vatandaşlarımızın maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz. Bu zorunluluğa uymayanlara idari para cezası uygulanacaktır" dedi.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ Valiliği, "İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde vaka sayılarının artmaması için alınan tedbirlerin eksiksiz uygulanması ve bu kapsamda ilimizde bugünden itibaren maske kullanımına yönelik denetimlerin aşağıda belirtilen esaslara göre artırılması gerekmektedir. Buna göre Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri denetim ve kontrol çalışmaları sırasında maske kullanım kurallarına aykırı davranan vatandaşlarımızın/iş yerlerinin ikaz edilmesine. Pazartesi gününden itibaren ise maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza ülke gelinde uygulama birliği olacak şekilde Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 900 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi" dedi.

KAMUBULTENİ.COM