Son Dakika: 5 Şehirde Yeni Vakalar Çıktı İşte Karantinaya Alınan Yerler

5 farklı şehirde yeni tip koronavirüs vakaları ortaya çıktı. Vakaların artışa geçmesi nedeniyle birçok yerde karantina uygulaması başladı. İşte karantinaya alınan yerler.

Son Dakika: 5 Şehirde Yeni Vakalar Çıktı İşte Karantinaya Alınan Yerler

Beş Şehirde yeni vakalar sonrası karantina başladı.

Beş şehrin Valilikleri tarafından bugün açıklamalar yapıldı ve yeni vaka tespitleri nedeniyle bazı mahalle ve köylerde karantina uygulamasının başladığına yer verildi. 

İşte bugün karantinanın başladığı yerler:

HATAY 'DA KARANTİNA

Hatay Kumlu Kaymakamlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında pozitif çıkan korona testi sonrası Batıayrancı Mahallesi'nde 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı.

Karantinanın başlaması ile birlikte bölgeye kolluk kuvvetleri geldi ve giriş çıkışları kapattı. 14 günlük karantina bugün başladı.

ADIYAMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Adıyaman Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, merkezde bazı vatandaşlarda korona çıktığına yer verildi. Yeni vakalar sonrası karar alan İl Hıfzıssıhha Kurulu , aşağıdaki mahallelerde bulunan 50 evde karantina uygulaması başlattı:

Bahçecik,

Bahçelievler,

Cumhuriyet,

Fatih,

Karapınar,

Mehmet Akif,

Örenli,

Sıratut,

Siteler,

Sümerevler,

Turgut Reis,

Ulu Cami,

Yavuz Selim,

Yeşilyurt,

Altınşehir,

Barbaros,

Hürriyet,

Kayalık,

Yeni Mahallesi

Malazgirt Mahallesi

Gümüşkaya köyü

BATMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Batman' dan gelen son dakika bilgisine göre Gercüş ilçesinde yeni tip koronavirüs vakası çıkması sonrası 3 evde karantina uygulamasının başladığına yer verildi.

Yapılan açıklamada 3 kişinin coronavirüs testinin pozitif çıktığı, bu vakalar sonrası üç kişinin ikamet ettiği ilçe merkezi, Güzelöz köyü ve Yamanlar köyünde 3 ev karantinaya alındığına yer verildi. 

ÇANKIRI'DA KARANTİNA BAŞLADI

Çankırı'dan gelen bilgilere göre Ilgaz ilçesine bağı 1 köy karantinaya alındı. 

Karantina ile ilgili Kaymakamlıktan yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Çin'in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak nitelendirilen korona virüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için yapılan mücadele kapsamında Ilgaz İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 07 Ağustos 2020 tarihinde Kaymakam Osman Uğurlu başkanlığında toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır. Kuşçayım köyünde Covid-19 vaka sayılarının artması sonucunda salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince 07 Ağustos 2020 tarih ve saat 12.00 itibariyle 14 gün karantinaya alınmasına karar verilmiştir. Gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirler alınmıştır."

KARABÜK 'TE KARANTİNA BAŞLADI

Karabük 'te yenicorona vakaları çıkması sonrası karantina uygulaması başladı. Edinilen bilgilere göre Yenice ilçesinde birden fazla korona virüs vakası  çıkması sonrası 578 nüfuslu Yamaç köyü, karantina altına alındı.

 Köyde 7 kişide corona çıktığının belirtildiği açıklamada, "Yenice ilçesine bağlı Yamaç köyünde birden fazla Kovid-19 pozitif vakaların olması ve temaslı sayısının fazlalığı sebebiyle bahsi geçen temaslıların hastalığı yayma potansiyelinin yüksek olmasından ötürü toplum sağlığının korunması amacıyla 08.08.2020 tarihi itibariyle 22.08.2020 tarihi saat 24.00'e kadar 14 gün süre ile köye giriş çıkışların izne bağlı olmak kaydıyla karantina alınmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Yenicede karantinaya alınan köy sayısı 2 'ye yükselirken virüsün Tekirdağ'dan düğün için gelen bir kişiden bulaştığı öğrenildi.

68 ŞEHİRDE KARANTİNA

Karantinaya alınan şehirler, ilçeler, köyler için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA