Sokağa Çıkma Yasağı Sonrası Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Tehlike Büyük

Son dakika haberi: Sokağa çıkma yasağı ilanı sonrası sokaklarda, marketlerde, fırınlarda yaşanan yoğunluk ile ilgili açıklama Bilim Kurulu üyesinden geldi.

Sokağa Çıkma Yasağı Sonrası Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Tehlike Büyük

Son dakika haberi: Bilim Kurulu üyesinden 2 saat açıklaması.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü bir son dakika açıklamasında bulundu. Özlü yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağı kararı ardından yurttaşların market ve fırınlara akın etmesini değerlendirdi ve dikkat çeken sözler söyledi. 

Özlü yaptığı açıklamada "Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu ama bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum" dedi.

ÇOK CİDDİ PROBLEMLER VAR

Özlü, katıldığı televizyon yayınında, "Son 4-5 gündür işler iyi gidiyordu. İyi haberler geliyordu, seviniyorduk. Ama ben bugün bir kırılma noktasına geldiğimizi düşünüyorum. Bugün sokaklara taşan insanların bulaştırmasının önümüzdeki bir hafta-on gün içinde bir bedelinin olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Halkın tedbirsiz şekilde sokağa çıkmasıyla "Korkunç bir bulaşma olasılığı" olduğunu vurgulayan Özlü, "İyi olmasını temenni ederim ama iyi görünmüyor. Bana Türkiye'nin her yanından görüntüler geliyor. Eğer doğruysa bunlar çok ciddi problem var, mutlaka müdahale edilmeli" dedi.

Prof. Yavuz: "Tüm kurallar bir saat içerisinde çiğnendi"

Bilim Kurulu'nun bir diğer üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da sokağa çıkma yasağı sonrası cadde ve sokaklarda oluşan izdiham görüntülerine tepkiliydi. Yavuz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: