Sağlık Bakanı Koca'dan Son Dakika Açıklamaları Geldi! İzmir'de Vaka Artışları %42'yi Gördü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir'de koronavirüs denetimlerinde bulunuyor. Burada basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Koca, İzmir'de son bir ayda %42 oranında artış görüldüğünü, alınan önlemler sayesinde bu artış oranında düşüş görüldüğünü, ilerleyen dönemlerde bunun durağanlaşması ve gerilemesini beklediklerini söyledi. Zatürre oranlarının İzmir'de düştüğünü söyleyen Fahrettin Koca, hastane yatışlarında da stabil döneme girildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Son Dakika Açıklamaları Geldi! İzmir'de Vaka Artışları %42'yi Gördü

SAĞLIK BAKANI KOCA AÇIKLAMA YAPIYOR:

Koronavirüs vakalarındaki artış en belirgin olarak orta ve doğu anadolu illerimizde olsa da büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oldu. Mücadelemizi sürdürüyoruz. 

İzmir'de bir ay öncesine göre %42 oranında vaka artışına şahit olduk. Yaptığımız hızlı  ve etkili müdahale ile bu vaka artışının kontrol altına alındığını, son bir haftada vaka artışının %10'lara kadar gerilediğini söylemek istiyorum. Bizleri sevindiren diğer bir gösterge ise son dönemde İzmir'de zatürre oranı %8.2'den , %4.9'a kadar düştü. %40 oranında zatürre oranı düşüşü sağlandı. Hastane yatışı oranında stabil döneme girdiğimizi söylemek istiyorum. 

İzmir'de şu an 445 filyasyon ekibimiz sahada hızla çalışıyor.  

Türkiye genelinde temaslıların taraması 15 saat içerisinde yapılıyor. İzmir'de ise bu ortalama 19 saat, bunu Türkiye ortalamasına çekmek istiyoruz.

Temaslıları ne kadar erken tespit edebilirsek, kontrolü o kadar kısa sürede alabiliriz.