Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Son Dakika Açıklamaları ! Ölü ve Vaka Sayısı Açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Son Dakika Açıklamaları ! Ölü ve Vaka Sayısı Açıklandı

Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları şu şekilde: 

Aziz milletim değerli basın mensupları, koronavirüs salgınında dünyanın geldiği nokta olayın başlangıç günlerini bile unutturdu. Çin'de başlayan olay şimdi tüm hayatı belirlemiş durumda. Hiç birimiz dünyanın neresinde olursak olalım, herhangi bir insan bu hastalık yokmuş gibi yaşayamaz. 24 saat içerisinde bile yaşam tarzı radikal değişiklik gösterebilir. Bu eski dünya değil, bu sürdüregeldiğimiz hayat değil. Çok uzun yıllardan beri ilk kez dünya tüm ulusları ortak düşmana karşı savaşıyor. Karşımızda bir düşman var. İnsanlık buna ilk kez tanık oluyor. 

Dayanışma şimdi izolasyonla gerçekleşiyor. 

Aziz milletim dünya koronavirüse karşı ne başarı göstermişse bunu izolasyona borçludur. Biz de hastalığın ülkemize girmesini bu yolla öteledik. Hastalık Türkiye'ye girdiğinde asıl silahımızın izolasyon olduğunu söyledik. 

Temas içinde olmayacağız, araya mesafe koyacağız, kendimizi izole edeceğiz.

Tüm dünyada bilim insanları hastalık üzerine çalışıyor. Bilgi gelişiyor. İzolasyon konusu her gün daha fazla önem kazanıyor. Mücadele yayılmayı önleme mücadelesidir. İlaç, bilim insanları bize ne diyor ona bakmalıyız. Tıp , temastan kaçınmamızı, mesafeyi, izolasyonu söylüyor. 

Tehdite karşı davranış ortak olmalıdır. 

Yakınlarınızı , çevrenizi uyarmak gibi sorumluluğumuz var. 

Özgürlüğümüzü kısıtlayan birbirimiz değiliz, özgürlüğümüzü risk kısıtlıyor.

Herhangi birimizin tavizi hepimizi ilgilendirecek ciddi sonuçlar demektir.

Bugünler şüphesiz geçicidir. Bugün ödevimizi ne kadar iyi yaparsak yarın bununla övüneceğiz. Başaracağız. Birlikte gurur duyacağız.

Bu bir halk sağlığı savaşıdır. Hedefimiz en az can kaybıyla çıkmak.

Virüsün tüm gücünün ne olduğunu size söyleyeyim, virüsün tüm gücü yayılma fırsatıdır, bu virüse bunu tanımayalım. Sizleri bu savaşın kahramanları olmaya davet ediyorum. Eğer bunu başaramazsak kayıplar artacak.

Akşam günün tablosu ortaya çıktığında daha çok üzüleceğiz.

Yuvamız , gücümüz olmalıdır.

Şehirlerde hareketlilik ne kadar azalırsa galip geliriz.

Son 24 saatte yapılan test sayısı 14 bin 396, bugünkü vaka sayısı 2148, bugün hayatını kaybedenlerin sayısı 63, toplam ölü sayısı 277.

333 hastamızın iyileştiğini ayrıca söylemek istiyorum.

BUGÜNE KADAR İLLERİN DAĞILIMINI GÖSTERMEMİŞTİK AMA GÖSTERİYORUZ. 1 İLİMİZDE ŞİMDİYE KADAR GÖRÜLMEMİŞTİ, TÜM İLLERİMİZDE ARTIK BU VİRÜSÜN OLDUĞUNU BİLİYORUZ. BURADA GÖRÜLEN ÖN PLANDA DAHA ÇOK VAKANIN İSTANBUL'DAKİ GÖRÜLEN VAKA SAYISI 8 BİN 852, %60'LARA YAKIN. ONU İZMİR İZLİYOR 813, ANKARA'DA 712, KONYA'DA 584, 410 VAKA KOCAELİ'DE GÖRÜLDÜ.