Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "Camiler Toplu İbadete Ne Zaman Açılacak?" Sorusuna Yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu. Camilerle ilgili soru da bu toplantının ardından gündeme geldi. Ramazan bayramından sonra camilerde cemaat halinde ibadetin olup olmayacağı konusu ise henüz netleşmiş değil. Koronavirüs önlemleri kapsamında camilerde toplu ibadetlere kısıtlama getirilmiş, Cuma namazları da bu kapsama alınmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan "Camiler Toplu İbadete Ne Zaman Açılacak?" Sorusuna Yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda camilerle ilgili soruya henüz gündeme gelmediği şeklinde yanıt verirken, önümüzdeki günlerde salgının seyrine göre yeni kararlar açıklanabileceğini söyledi. Bu kapsamda bazı ülkelerin kararlar aldığını da hatırlatan Sağlık Bakanı, camilerin toplu ibadete açılması halinde de tedbirlerin elden bırakılmayacağını, gerekli kuralların getirileeceğini söyledi.

Koca, "Camilerle ilgili doğrusu dünyada yer yer bazı uygulamalar olduğunu biliyoruz. Türkiye'de de benzer özellikle salgının seyrine göre gündeme gelebilir. Bilim kurulumuzda camilerle ilgili gündem olmadı. Önümüzdeki günler bu konu gelmiş olacak. Daha çok tedbirli, belli esaslar durumunda gündeme gelebilir. Sn. Cumhurbaşkanımızda bu anlamda açıklamaları yapacaktır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM -ANKARA